Skip to main content
Runderburger met piccalilly
Runderburger met piccalilly

Runderburger met piccalilly

met gebakken krieltjes en friszure komkommersalade

4.1
(981)

Deze burger geef je een twist met piccalilly - een populair Brits product geïnspireerd op de Aziatische keuken.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Radicchio en romaine

25 gram

Piccalilly

(Bevat: Soja, Tarwe, Mosterd)

1 stuk(s)

Gekruide runderburger

(Kan bevatten: Soja, Gluten, Ei, Mosterd, Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3540 kJ
Energie (kcal)846 kcal
Vetten59 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten49.5 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels7.9 g
Eiwitten26.5 g
Zout2.1 g
Potassium75.9 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Krieltjes bakken
1
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 9 minuten.
  • Haal het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout. Bak 5 minuten verder.
Salade maken
2
  • Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. 
  • Maak in een saladekom een vinaigrette van de extra vierge olijfolie, mosterd, honing en wittewijnazijn. Roer de zure room erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de radicchio, romaine, ui en komkommer toe (zie Tip). Meng alles goed door elkaar.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de burger.

Runderburger bakken
3
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de burger in de pan en bak 2 - 3 minuten per kant. 
  • Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
Serveren
4
  • Serveer de burger naast de salade.
  • Proef de piccalilly en schep naar smaak over de burger.
  • Schep de gebakken krieltjes en mayonaise erbij. 
  • Breng eventueel op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders