Serveertip: prik een satéprikker door het midden van het broodje zodat hij mooi blijft staan en verbluf je gasten met deze zelfgemaakte hamburger!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
3 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Tomaat
1.5 tl
Paprikapoeder
naar smaak
Peper en zout
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Wittewijnazijn
1 el
Olijfolie
½ el
Mosterd
Verwarm de oven voor op 220 °C (of 200 °C voor een heteluchtoven). Haal de boter uit de koelkast. Was de aardappelen en snijd ze in partjes van 11/2 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de dille fijn. Snijd de rode ui in halve maantjes en de comté in dunne plakjes. Snijd de komkommer met een dunschiller in linten. Snijd de helft van de tomaat in plakjes en de andere helft in blokjes.
Meng de aardappelpartjes met per persoon 2 tl paprikapoeder en 1/2 el olijfolie op een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout. Leg de plakjes ontbijtspek ernaast. Bak de aardappelpartjes en ontbijtspek 8 - 10 minuten in de oven. Haal het ontbijtspek na 10 minuten uit de oven en zet apart. Schep de aardappeltjes om en bak ze nog 10 - 12 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn
Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog voor en fruit de rode ui 3 - 5 minuten. Blus af met 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Dek af en laat 3 - 5 minuten op laag vuur konfijten. Roer regelmatig door. Haal de gekonfijte ui uit de koekenpan en zet apart. Meng in een kom de honing met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de mayonaise en 1 tl mosterd per persoon. Voeg de helft van de knoflook, een mespuntje paprikapoeder, peper en zout toe en meng goed.
Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en smeer wat roomboter op de snijvlakken. Bak 4 - 6 minuten in de oven bij de aardappelen, met het snijvlak naar beneden. Meng in een saladekom per persoon ½ tl mosterd, 1/2 el olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola, de tomatenblokjes, de dille en de komkommer toe. Meng goed.
Meng in een kom het rundergehakt met de overige knoflook, peper en zout. Kneed er met je handen burgers van 11/2 - 2 cm dik van (een per persoon). Bak de hamburgers in de koekenpan van de uien, op middelhoog vuur, in 2 - 3 minuten per kant goudbruin. Leg de plakjes comté op de hamburgers. Voeg 1 el water toe naast het vlees en dek het geheel meteen af. Zet het vuur uit en serveer als de kaas gesmolten is.
Smeer de honingmosterdsaus over beide helften van het broodje. Leg de gekonfijte uien erbovenop. Leg er vervolgens een hamburger met comté, de plakjes tomaat en het gebakken spek op. Verdeel de salade, de burgers en de aardappeltjes over borden en zet de rest van de mayonaise in een potje of kommetje op tafel.