Skip to main content
Rozijnenpannenkoekjes
Rozijnenpannenkoekjes

Rozijnenpannenkoekjes

Met frambozenroom

Deze dikke pannenkoekjes zijn lekker als dessert, maar doen het ook goed als uitgebreid ontbijt. Met de jam maak je in een handomdraai een simpele frambozenroom.

Allergenen :
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

200 gram

American pancake mix

(Bevat: Gluten)

40 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

150 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 jar

Frambozenjam

100 ml

Halfvolle melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Voedingswaarden

Energie (kJ)2105 kJ
Energie (kcal)503 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers23.7 g
Vezels2 g
Eiwitten40 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Mengkom
Koekenpan

Instructies

Beslag maken
1

Roer in een beslagkom het ei los met een garde. Schenk al roerend met een garde de melk erbij. Voeg vervolgens beetje bij beetje de American pancakemix toe en roer de blauwe rozijnen erdoor. Vind je het lastig om te roeren? Voeg dan eventueel iets meer melk toe, het beslag hoort echter wel dik te zijn.

Pannenkoekjes bakken
2

Verhit een deel van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk 3 kleine pannenkoekjes in de pan. Draai de drie-in-de-pan om wanneer er gaatjes in het beslag ontstaan. Herhaal dit met de rest van het beslag en de overige roomboter. Je kunt per persoon ongeveer 6 kleine pannenkoekjes uit het beslag halen.

Roze saus maken
3

Meng ondertussen in een kom de zure room met de frambozenjam tot een egale roze saus.

Serveren
4

Verdeel 3 pannenkoekjes per persoon over de borden. Schep de frambozensaus op de pannenkoekjes of serveer deze er apart naast. Bewaar de overige pannenkoekjes in de koelkast en eet ze bijvoorbeeld als ontbijt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas

Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas

met geroosterde wortel, spinazie en rozijnen
Couscous met garnalen en yazzara

Couscous met garnalen en yazzara

met hazelnoten, verse kruiden en ras el hanout
Gemarineerde garnalen met chorizo, paprika en olijven

Gemarineerde garnalen met chorizo, paprika en olijven

met couscous in munt-spinaziepesto, feta en rozijntjes
Boekoeloekoeburger met gebakken ei

Boekoeloekoeburger met gebakken ei

Met aardappelen, frisse salade en honing-mosterdmayonaise
Krokante kip met geroosterde groenten

Krokante kip met geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst
Blinde vink met aardappelgratin

Blinde vink met aardappelgratin

met broccoli, zelfgemaakte uienjus en tijm
American pancakes met appel en rozijnen

American pancakes met appel en rozijnen

American pancakes

American pancakes

met rozijnen en kersenjam
Zuurkoolstamppot met pastinaak, appel en pecannoten

Zuurkoolstamppot met pastinaak, appel en pecannoten

Aardappeltortilla met een salade van geroosterde groenten

Aardappeltortilla met een salade van geroosterde groenten

Met aubergine, gele paprika en tomaat
Chocolademousse met sinaasappelcoulis

Chocolademousse met sinaasappelcoulis

LET OP: de chocolademousse moet ongeveer 5 uur opstijven in de koelkast.
Gebakken appel met rozijnen en stroopwafelkruimels

Gebakken appel met rozijnen en stroopwafelkruimels

Met kaneel, amandelen en zure room
Kruidige köfte in zoetpittige saus met rijst en frisse salade

Kruidige köfte in zoetpittige saus met rijst en frisse salade

Pad thai met choisam, broccoli, ei en pinda’s

Pad thai met choisam, broccoli, ei en pinda’s

Een traditioneel Thais gerecht met bijzondere noedels
Kruidige rijst met verse kurkumawortel, omeletreepjes en honingpinda’s

Kruidige rijst met verse kurkumawortel, omeletreepjes en honingpinda’s

De kurkuma geeft dit gerecht niet alleen een heerlijke smaak, maar ook nog eens een prachtige gele kleur.
Kruidige gebakken rijst met spiegelei, cashewnoten en atjar

Kruidige gebakken rijst met spiegelei, cashewnoten en atjar

De rijst wordt op smaak gebracht met verschillende kruiden en specerijen
Kokossoep met udonnoedels en pinda’s

Kokossoep met udonnoedels en pinda’s

Aziatische soep met verschillende Oosterse smaakmakers
Bananenpannenkoekjes

Bananenpannenkoekjes

met honing
Groentestoofpotje met rundermerguez

Groentestoofpotje met rundermerguez

met gebakken aardappeltjes
Luxe kalfsstoof met ovenfriet

Luxe kalfsstoof met ovenfriet

met peer-witlofsalade en cranberrychutney

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met whiskeysaus

Steak met whiskeysaus

met aardappelpuree, venkel en prei
Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

met venkelrisotto en cherrytomaten
Linguine met champignonroomsaus en spekjes

Linguine met champignonroomsaus en spekjes

met pecorino en peterselie
Gourmet bolognese met burrata en basilicum

Gourmet bolognese met burrata en basilicum

met verse tagliatelle en Parmigiano Reggiano
Tomatenorzo met kippendijreepjes

Tomatenorzo met kippendijreepjes

met komkommer-munt-yoghurtdressing
Hertenbiefstuk met aardappelgratin

Hertenbiefstuk met aardappelgratin

met cranberrychutney en cherrytomatensalade
Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli en courgette
Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

met courgetti, bruine rijst en verse kruiden
Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

met rijst, furikake en sojamayonaise
Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

met rijst, furikake, komkommer en frisse sambalmayonaise
Turks broodje met kippendijreepjes

Turks broodje met kippendijreepjes

met aioli, krieltjes en salade
Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

met geroosterde groenten en krieltjes
Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

met rodekoolsla, rijst en koriander
Steak met ponzu en rijstnoedels

Steak met ponzu en rijstnoedels

met roerbakgroenten en rode peper
Cheesy taco's met kip

Cheesy taco's met kip

met puntpaprika-salsa, limoen en zwarte bonen
Andijviestamppot met sticky veggie runderstukjes

Andijviestamppot met sticky veggie runderstukjes

met Koreaanse kruiden en gefrituurde uitjes
Broccoli-spitskoolstamppot met uienjus

Broccoli-spitskoolstamppot met uienjus

met witte kaas, zongedroogde tomaten en zonnebloempitten
Curry-rijstbowl met zoete-pittige chilisaus en gebakken ei

Curry-rijstbowl met zoete-pittige chilisaus en gebakken ei

met cashewnoten, koriander, groenten en limoen
Kipburger met krieltjes

Kipburger met krieltjes

een eenvoudig recept met extra smaken voor ouders!
Kipfilet in spinazie-roomsaus

Kipfilet in spinazie-roomsaus

met gebakken aardappelen, wortel en verse kruiden