topBanner
Romige spinaziegratin met spiegelei

Romige spinaziegratin met spiegelei

Met gebakken aardappeltjes

Lees meer

Deze romige gratin is een luxe uitvoering van de klassieker spinazie à la creme. Je bestrooit de gratin met pittig belegen kaas waardoor hij in de oven een lekker korstje krijgt. Tel daar nog een spiegelei bij op en je hebt echt comfortfood.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Nootmuskaat

1 tl

Gedroogde tijm

400 gram

Spinazie

6 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3427 kJ
Energie (kcal)819 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd24.8 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de knoflook fijn.

2

Snijd de tomaat in blokjes. Rasp met een fijne rasp een klein stukje van de bol nootmuskaat. Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot, de knoflook en de gedroogde tijm 2 – 3 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak 3 – 4 minuten, of tot deze geslonken is. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Druk goed aan zodat het meeste vocht uit de spinazie lekt.

3

Zet de wok of hapjespan weer op het vuur en bak de tomaat 1 minuut. Zet het vuur middellaag, voeg de crème fraîche en de uitgelekte spinazie toe en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.

4

Doe het spinaziemengsel in een ovenschaal. Bestrooi met de geraspte belegen kaas en bak 10 – 15 minuten in de oven.

5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappelen over de borden en leg het spiegelei erop. Serveer met de spinaziegratin.