topBanner
Romige spaghetti met paddenstoelen en truffelolie

Romige spaghetti met paddenstoelen en truffelolie

met rozemarijn en gemengde sla

Lees meer

Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Kleine rode ui

350 gram

Gemengde paddenstoelen

1 stuk(s)

Biologische citroen

40 gram

Rucola en veldsla

150 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 zakje(s)

Truffelolie

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3678 kJ
Energie (kcal)879 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels7 g
Eiwitten28 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Saladekom
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de spaghetti in 8 - 10 minuten al dente. Giet af en bewaar een deel van het kookvocht. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd grof. Snipper de kleine rode ui en snijd de paddenstoelenmix grof. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rode ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de paddenstoelenmix en de rozemarijn toe en bak 3 - 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de rucola en veldsla erdoor.

3

Voeg de spaghetti en de kookroom toe aan de hapjespan met de paddenstoelenmix. Voeg per persoon 50 ml kookvocht en 1/8 bouillonblokje toe, verhoog het vuur en laat 3 - 4 minuten inkoken. Haal de hapjespan van het vuur en voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 tl citroenrasp, de truffelolie en de helft van de geraspte Italiaanse kaas toe. Breng ruim op smaak met peper en zout en meng goed door.

4

Verdeel de spaghetti over de borden. Schep wat rucola en veldsla op de pasta. Garneer met de overige Italiaanse kaas en eventueel met citroenrasp naar smaak.