Romige spaghetti met broccoli en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige spaghetti met broccoli en courgette

Romige spaghetti met broccoli en courgette

met geitenkaas en semi-gedroogde tomaten

Broccoli is echt een supergroente! Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

40 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

75 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)772 kcal
Energie (kJ)3231 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten78.2 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels10.3 g
Eiwitten31.3 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de pasta en de broccoli. 
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. 
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Koken
2
  • Kook de pasta 10 – 12 minuten in de pan met deksel.
  • Voeg na 5 minuten de broccoli toe aan de pasta. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de semi-gedroogde tomaten klein en bewaar de olie waar ze in zitten.
Roomsaus maken
3
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur en bak de ui, knoflook, courgette en gedroogde oregano 5 minuten. 
  • Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. 
  • Voeg de pasta, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 3 minuten (zie Tip). 
  • Meng de semi-gedroogde tomaten en olie door de pan en breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: Houdt niet iedereen van geitenkaas? Serveer dan alle geitenkaas apart op tafel.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden. 
  • Bestrooi met de overige geitenkaas.