Romige casarecce met kippendijreepjes
Romige casarecce met kippendijreepjes

Romige casarecce met kippendijreepjes

met courgette en zongedroogde tomaten

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken thigh strips with Mediterranean herbs

90 g

Casarecce

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

1 piece

Garlic

½ piece

Courgette

½ piece

Onion

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

15 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

50 g

Bell pepper strips

15 g

Sundried tomatoes

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3260 kJ
Calories779 kcal
Fat30.9 g
Saturated Fat13.8 g
Carbohydrate81.1 g
Sugar15.8 g
Dietary Fiber10.2 g
Protein38 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm, de ui in halve ringen en snijd de zongedroogde tomaten klein.  
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de knoflook en de kippendijreepjes toe en bak 4 minuten.
  • Voeg de courgette, paprikareepjes, zongedroogde tomaten en Siciliaanse kruidenmix toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten. 
Saus maken
3
  • Voeg de kookroom toe aan de hapjespan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven.
  • Laat de saus 2 minuten al roerend inkoken (zie Tip).
  • Voeg de pasta toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de saus heel waterig? Zet het vuur dan hoog en laat de saus wat langer inkoken.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta met groenten over diepe borden.
  • Garneer met de geraspte kaas.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.