HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Pasta Met Kippendijreepjes
topBanner
Romige pasta met kippendijreepjes

Romige pasta met kippendijreepjes

met courgette, paprika en semi-gedroogde tomaten

Supersnel
Lees meer

Kippendij wordt gezien als het meest smaakvolle stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

180 gram

Casarecce

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Ei, Mosterd, Lupine)

1 gram

Rode ui

200 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

200 ml

Kookroom

(BevatMelk)

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk)

100 gram

Paprikareepjes

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3845 kJ
Energie (kcal)919 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels8 g
Eiwitten42 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm en de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de kippendijreepjes toe en bak 4 minuten. Voeg de courgette, paprikareepjes, semi-gedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten.

3

Voeg de kookroom toe aan de hapjespan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Laat de saus 2 minuten al roerend inkoken. Voeg de casarecce toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de casarecce met groenten over diepe borden. Garneer met de geraspte kaas.