HelloFresh
topBanner
Romige pasta met gekruid kipgehakt

Romige pasta met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas

QUICK & EASY
Lees meer

Met dit pastagerecht krijg je lekker veel groente binnen – zelfs meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 250 gram. Het gehakt hebben we vast voor je gekruid, voor extra veel smaak. De pasta is romig, maar toch fris dankzij de lichte anijssmaak van de venkel. Je geeft het geheel wat pit met rode peper – vergeet niet te kijken hoeveel peper je nodig hebt voor het aantal personen waarvoor jij kookt.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyQuick & Easy
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Rode peper

1 stuks

Venkel

180 g

Farfalle

(BevatGlutenbevattende granen)

200 g

Italiaans gekruid kipgehakt

100 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3330 kJ
Energie (kcal)796 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels8 g
Eiwitten38 g
Zout0.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes.

3

Kook de farfalle, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten mee. Voeg de venkel en 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 5 minuten.

5

Zet het vuur laag en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat al roerend slinken. Voeg de crème fraîche en de helft van de belegen kaas toe en roer goed door. Voeg de farfalle toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

6

Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige belegen kaas.