Romige ovenschotel vol met groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige ovenschotel vol met groenten

Romige ovenschotel vol met groenten

met aardappelen, tomatentapenade en geraspte kaas

Dit gerecht bevat maar liefst 5 verschillende soorten groente. Aan variatie geen gebrek!

Labels:
Veggie
•Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten Selderij)

1.5 tl

Paprikapoeder

75 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Tomatentapenade

(Bevat Sulfiet Kan bevatten Selderij)

50 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Aardappelschijfjes

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2972 kJ
Energie (kcal)710 kcal
Vetten42.8 g
waarvan verzadigd19.9 g
Koolhydraten54.5 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels11.1 g
Eiwitten21.7 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

•Grote wok of hapjespan
•Ovenschaal

Instructies

Groenten bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut.
  • Voeg vervolgens de groentemix en het paprikapoeder toe.
  • Bak de groentemix 6 - 8 minuten.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Saus maken
2
  • Voeg de kookroom en tomatentapenade toe aan de groenten en roer goed door.
  • Voeg vervolgens de helft van de kaas toe en meng door de saus en groenten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Ovenschaal vullen
3
  • Schep 1/3 van de groenten met saus op de bodem van een ovenschaal.
  • Leg er een laag aardappelschijfjes op, maar bewaar genoeg aardappel voor een tweede laag.
  • Schep opnieuw 1/3 van de groenten in de ovenschaal en dek af met aardappelschijfjes.
  • Schep de overige groenten erbovenop en verdeel de overige geraspte oude kaas erover.
Serveren
4
  • Bak de ovenschotel 20 - 25 minuten in de oven.
  • Verdeel de ovenschotel over de borden.