HelloFresh
topBanner
Romige omelet met peultjes en courgette

Romige omelet met peultjes en courgette

met een bierbostelbroodje en bosui-boter

Lees meer

Wist je dat bierbostel een bijproduct is van de bierbrouwerij? Het bestaat uit het gedroogde velletje van de gerst - een sierlijke en eiwitrijke toevoeging aan je broodje.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :EiGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)NotenSesamzaadSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

4 stuks

Bosui

1 stuks

Courgette

2 stuks

Bierbostelbroodje

(BevatEi, Glutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad, Soja)

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 g

Peultjes

1 stuks

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3483 kJ
Energie (kcal)833 kcal
Vetten58.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels8 g
Eiwitten27 g
Cholesterol0 mg
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Garde
Koekenpan
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de roomboter uit de koelkast. Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de courgette in halve plakken.

2

Bak het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de oven.Meng de zacht geworden roomboter met de helft van het groene deel van de bosui. Breng op smaak met peper en zout en zet apart. Voeg de eieren, 50 ml slagroom per persoon, peper en zout toe aan een kom. Klop minimaal 2 minuten met een garde tot een luchtig geheel.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, het wit van de bosui en de courgette 3 - 4 minuten. Voeg dan de peultjes en de basilicumcrème toe. Breng op smaak met peper en zout en bak nog 4 minuten verder. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk het eimengsel in de koekenpan en laat in ongeveer 10 minuten stollen. Verlaag eventueel het vuur.

4

Controleer of de omelet gaar is en vouw de randjes naar binnen zoals een galette. Verdeel de omelet over de borden en schep de groenten erop. Garneer met het overige groene deel van de bosui.Snijd het bierbostelbroodje in plakken en besmeer met de bosui-boter.