Skip to main content
Romige lasagne met aubergine
Romige lasagne met aubergine

Romige lasagne met aubergine

met verse lasagnebladen, spinazie en Goudse kaas

Mensen houden al eeuwen van lasagne! Het oudste geschreven recept voor lasagne komt uit de 14e eeuw, uit een Italiaans kookboek genaamd “Liber de Coquina”.

Labels:
Veggie
Family
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Ei
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd55 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Spinazie

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Verse lasagnebladen

(Bevat: Tarwe, Ei, Gluten Kan bevatten: Gluten, Haver, Mosterd, Soja, Gerst)

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1.25 el

Olijfolie

15 gram

[Plantaardige] roomboter

10 gram

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3487 kJ
Energie (kcal)833 kcal
Vetten50.8 g
waarvan verzadigd24.9 g
Koolhydraten67.5 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels8.7 g
Eiwitten23.3 g
Zout1.5 g
Potassium860.3 mg
Calcium132.8 mg
Iron2.8 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Garde
Ovenschaal

Instructies

Aubergine snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon.
  • Snijd de aubergine in plakken van maximaal 1/2 cm dik.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Aubergine bakken
2
  • Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en wrijf in met een flinke scheut olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout. Bak de aubergine 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan.
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
Roux maken
3
  • Voeg de bloem toe aan de hapjespan en bak 2 minuten. 
  • Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen.
  • Herhaal, zodra de saus is ingedikt, dit nog 2 keer met de overige bouillon.
  • Roer de saus glad, breng aan de kook en laat koken tot het de consistentie van room heeft.
Saus afmaken
4
  • Voeg de Italiaanse kruidenmix toe aan de saus en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan.
  • Meng goed en laat al roerend slinken.
  • Voeg ten slotte de room, 1/3 van de kaas en peper en zout naar smaak toe.
Lasagne maken
5
  • Vet een ovenschaal in met een klein scheutje olijfolie. Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal.
  • Bedek de saus met lasagnebladen en verdeel er wat van de aubergineplakken over (zie Tip).
  • Herhaal tot de aubergine en lasagnebladen op zijn. Eindig met een laagje saus.

Tip: Door de lasagnebladen aan te drukken wordt de saus goed verdeeld en gaart de lasagne gelijkmatiger.

Serveren
6
  • Bestrooi met de overige kaas. Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de oven.
  • Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten zodat hij steviger wordt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders