
Romige gigli met kruidige portobello
met spinazie, tomatentapenade en walnoten
In dit recept kruid je de portobello met BBQ rub en sojasaus. Dit geeft het gerecht extra veel smaak!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
BBQ-rub
40 gram
Tomatentapenade
(Bevat Sulfiet Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Portobello
½ stuk(s)
Ui
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
50 gram
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Gigli
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
0.13 stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta en verkruimel er 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven (zie Tip).
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de portobello door de helft en daarna in plakjes.
- Kook de pasta in 11 - 13 minuten gaar in de pan. Giet af en bewaar minstens 100 ml kookvocht per persoon.
Tip: Wil je snel klaar zijn? Gebruik dan een waterkoker om het water te koken.

- Verhit een hapjespan zonder bakvet op hoog vuur. Voeg de portobello toe.
- Bak tot het vocht van de portobello verdampt is en voeg dan walnootstukjes en 3/4 tl BBQ rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe. Bak vervolgens 3 minuten. Blus af met de sojasaus (zie Tip).
- Schep de gebakken portobello in een kleine kom en bewaar apart.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en serveer apart. Wie wil kan eventueel naar smaak een beetje toevoegen.

- Verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de knoflook en ui toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin. Bak de overige BBQ-rub de laatste minuut mee.
- Voeg de crème fraîche, tomatentapenade en 50 ml kookvocht per persoon toe en meng goed.
- Verlaag het vuur en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan (zie Tip).
Tip: Vind je de saus te dik? Voeg dan nog een scheutje kookvocht toe en roer door tot het weer een gladde saus is.

- Voeg de pasta toe aan de saus.
- Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
- Verdeel de pasta met saus over de borden. Schep de portobello's over de pasta.
Weetje: Paddenstoelen, waaronder portobello's, zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil en zit vooral in dierlijke producten. Eet je vaak vegetarisch of veganistisch? Kook dan regelmatig met champignons of andere paddenstoelen om een tekort te voorkomen.