HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Gigli Met Kruidige Portobello
topBanner
Romige gigli met kruidige portobello

Romige gigli met kruidige portobello

met spinazie, tomatentapenade en walnoten

Lees meer

In dit recept kruid je de portobello en de walnoten met BBQ rub en sojasaus. Dit geeft het gerecht extra veel smaak!

Labels:VeggieLekker snelNieuw
Allergenen :NotenWalnotenTarweGlutenSulfietSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Walnoten

(BevatNoten, WalnotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

½ zakje(s)

BBQ rub

180 gram

Gigli

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenMosterd, Soja, Lupine, Eieren)

40 gram

Tomatentapenade

(BevatSulfietKan bevattenSelderij)

160 gram

Portobello

1 stuk(s)

Ui

10 ml

Sojasaus

(BevatTarwe, Gluten, Soja)

100 gram

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)736 kcal
Energie (kJ)3081 kJ
Vetten36.5 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten77.1 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels7.3 g
Eiwitten20.8 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kleine kom
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta en verkruimel er 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de portobello door de helft en daarna in plakjes. Hak de walnoten grof.
  • Kook de gigli, afgedekt, in 11 - 14 minuten gaar in de pan met deksel. Giet af en bewaar 100 ml kookvocht per persoon.

Tip: Wil je snel klaar zijn? Gebruik dan een waterkoker om het water te koken.

2
  • Verwarm een hapjespan zonder bakvet op hoog vuur. Voeg de portobello en walnoten toe.
  • Bak tot het vocht van de portobello verdampt is en voeg dan de BBQ rub toe. Bak vervolgens 3 minuten, of tot de walnoten goudbruin zijn. Blus af met de sojasaus (zie Tip).
  • Schep de gebakken portobello en walnoten in een kleine kom en bewaar apart.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en serveer apart. Wie wil kan eventueel naar smaak een beetje toevoegen.

3
  • Verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de knoflook en ui toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin.
  • Voeg de crème fraîche, tomatentapenade en 50 ml kookvocht per persoon toe en meng goed.
  • Verlaag het vuur en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan.
  • Vind je de saus te dik? Voeg dan nog een scheutje kookvocht toe en roer door tot het weer een gladde saus is.
4
  • Voeg de pasta toe aan de saus.
  • Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Verdeel de pasta met saus over de borden. Schep de portobello's en walnoten over de pasta.

Tip: De walnoot is de enige noot die ALA bevat. ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en je hersenen.