
Roerbaknoedels met biefstukreepjes
met bulgogisaus, spitskool en paprika
De spitskool zit al gesneden in je box. Hierdoor zet je gemakkelijk een lekkere maaltijd op tafel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1.25 tl
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
¼ bosje(s)
Bosui
50 gram
Volkoren noedels
(Bevat Tarwe)
100 gram
Gesneden spitskool
20 gram
Bulgogisaus
(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
¼ zakje(s)
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
0.13 stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Paprika
100 gram
Biefstukreepjes
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
- Snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
- Snijd de bosui in fijne ringen. Houd een klein deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.

- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de gember, knoflook, rode peper en ui 1 - 2 minuten.
- Voeg de bulgogisaus, de bosui en de paprika toe aan de hapjespan en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.
- Kook ondertussen de noedels 2 - 3 minuten in de pan met deksel. Voeg in de laatste minuut de gesneden spitskool toe en kook mee.
Weetje: Deze volkoren noedels zijn gemaakt van 100% volkorenmeel en bevatten in vergelijking met witte noedels niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1, B2 en E.

- Roerbak de biefstukreepjes 1 - 2 minuten mee.
- Giet de noedels en spitskool af en voeg toe aan de hapjespan.
- Blus het geheel af met de sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 el water.
- Meng alles goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

- Verdeel de noedels met de groenten en biefstukreepjes over de borden.
- Garneer het geheel met de sesamzaadjes en het overige groene gedeelte van de bosui.