Roerbaknoedels met biefstukreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roerbaknoedels met biefstukreepjes

Roerbaknoedels met biefstukreepjes

met bulgogisaus, spitskool en paprika

De spitskool zit al gesneden in je box. Hierdoor zet je gemakkelijk een lekkere maaltijd op tafel.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Tarwe
Sulfiet
Sesamzaad
Vis
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.25 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ bosje(s)

Bosui

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

100 gram

Gesneden spitskool

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

0.13 stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Paprika

100 gram

Biefstukreepjes

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2052 kJ
Energie (kcal)490 kcal
Vetten11.8 g
waarvan verzadigd2.1 g
Koolhydraten57.8 g
waarvan suikers14.1 g
Vezels9.9 g
Eiwitten36.1 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Snijd de bosui in fijne ringen. Houd een klein deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.

 

Noedels koken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de gember, knoflook, rode peper en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de bulgogisaus, de bosui en de paprika toe aan de hapjespan en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. 
  • Kook ondertussen de noedels 2 - 3 minuten in de pan met deksel. Voeg in de laatste minuut de gesneden spitskool toe en kook mee.

Weetje: Deze volkoren noedels zijn gemaakt van 100% volkorenmeel en bevatten in vergelijking met witte noedels niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1, B2 en E.

Groenten bakken
3
  • Roerbak de biefstukreepjes 1 - 2 minuten mee. 
  • Giet de noedels en spitskool af en voeg toe aan de hapjespan.
  • Blus het geheel af met de sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 el water.
  • Meng alles goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

 

Serveren
4
  • Verdeel de noedels met de groenten en biefstukreepjes over de borden.
  • Garneer het geheel met de sesamzaadjes en het overige groene gedeelte van de bosui.