Een snelle maaltijd met volkoren platbrood, ingesmeerd met een teentje knoflook. Lekker met een lauwwarme roerbak van spina- zie, champignons, rode ui en zachte tonijn. De pijnboompitten zorgen ervoor dat de notensmaak nog meer naar voren komt!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Rode ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
250 gram
Champignons
2 blik(ken)
Tonijn in water
(BevatVis)3 stuk(s)
Volkoren platbrood
(BevatGlutenbevattende granen)15 gram
Pijnboompitten
(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)200 gram
Spinazie
(Kan bevattenSelderij)1 el
Olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de rode ui in halve ringen en de knoflook doormidden. Snijd de champignons in kwarten en laat de tonijn uitlekken.
Wrijf het volkoren platbrood in met de knoflook en bak in 3 - 5 minuten in de oven.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de pijnboompitten 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de rode ui en cham-pignons toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Laat de spinazie al roerende slinken.
Voeg vervolgens de tonijn en zwarte balsamicoazijn toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel de tonijnroerbak over de borden en serveer met het knoflookplatbrood.