topBanner
Roerbak met tonijn, spinazie en pijnboompitten

Roerbak met tonijn, spinazie en pijnboompitten

Lees meer

Een snelle maaltijd met volkoren platbrood, ingesmeerd met een teentje knoflook. Lekker met een lauwwarme roerbak van spina- zie, champignons, rode ui en zachte tonijn. De pijnboompitten zorgen ervoor dat de notensmaak nog meer naar voren komt!

Allergenen :VisGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Champignons

2 blik(ken)

Tonijn in water

(BevatVis)

3 stuk(s)

Volkoren platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

15 gram

Pijnboompitten

200 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2130 kJ
Energie (kcal)509 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd2.9 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers6.5 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout0.4 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de rode ui in halve ringen en de knoflook doormidden. Snijd de champignons in kwarten en laat de tonijn uitlekken.

3

Wrijf het volkoren platbrood in met de knoflook en bak in 3 - 5 minuten in de oven.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de pijnboompitten 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de rode ui en cham-pignons toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Laat de spinazie al roerende slinken.

5

Voeg vervolgens de tonijn en zwarte balsamicoazijn toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

6

Verdeel de tonijnroerbak over de borden en serveer met het knoflookplatbrood.