HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRode Parelcouscous Met Puntpaprika, Abrikozen, Pompoenpitten, Peen En Krulpeterselie
topBanner
Rode parelcouscous met puntpaprika, abrikozen, pompoenpitten, peen en krulpeterselie

Rode parelcouscous met puntpaprika, abrikozen, pompoenpitten, peen en krulpeterselie

Lees meer

Parelcouscous, intussen de favoriet van menig HelloFresh’er. Je combineert het met een mix van hartige ingrediënten en zoete abrikozen. De knapperige pompoenpitten vormen een mooi contrast met de zachte parelcouscous.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Peen

50 gram

Gedroogde abrikozen

2 stuk(s)

Paprika

3 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 blik(ken)

Tomatenpuree

2 tl

Gemalen komijnzaad

40 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3075 kJ
Energie (kcal)735 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers31.9 g
Vezels15 g
Eiwitten21 g
Zout2.1 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen en abrikozen klein. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in blokjes. Snijd de krulpeterselie en de steeltjes fijn, maar houd de stelen apart van de blaadjes.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de parelcouscous, tomatenpuree, komijnpoeder, abrikozen en de gesneden steeltjes van de krulpeterselie toe en bak al roerend 2 minuten. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, 12 - 14 minuten droog. Voeg wat extra water toe als de pan te droog wordt.

3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de peen, afgedekt, 10 minuten op middellaag vuur. Voeg halverwege de puntpaprika toe.

5

Voeg de parelcouscous en de helft van de krulpeterselie toe aan de wok of hapjespan en bak al roerend 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pompoenpitten en overige krulpeterselie.