HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRisotto Van Orzo Met Paddenstoelen En Kruidenkaas
topBanner
Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas

Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas

Lees meer

Deze snelle risotto maak je van orzo. Dit is geen rijst, maar een graansoort. Orzo heeft minder tijd nodig om te garen maar wel de smeuïge smaak die je van risotto gewend bent. In dit gerecht combineer je de orzo met een paddenstoelenmix en kruidenkaasblokjes met tuinkruiden, bieslook en ui.

Labels:Lekker snelVeggieKindvriendelijk
Allergenen :SelderijGlutenTarweMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 leaves

Vers basilicum

(BevatSelderij)

4 stuk(s)

Bosui

170 gram

Orzo

(BevatGluten, TarweKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Eieren)

20 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenNoten, Sesamzaad, Pinda's)

350 gram

Gemengde paddenstoelen

75 gram

Kruidenkaasblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)649 kcal
Energie (kJ)2715 kJ
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Scheur de basilicum klein en snijd de bosui in ringen.

2

Verhit de helft van de roomboter in pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Schep tussendoor een paar keer om. Voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 -6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerende smelten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de orzo over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en verse basilicum.