BestellenCadeaubon
Risotto met zalmfilet en pastinaak
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto met zalmfilet en pastinaak

Risotto met zalmfilet en pastinaak

met basilicumcrème en oude kaas

Pastinaken zijn eigenlijk een van de oudste groenten die we kennen. Ze werden al in de oudheid gekweekt en werden vaak gebruikt als zoetstof voor gerechten.

Labels:
Klimaatbewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Pastinaak

75 gram

Risottorijst

20 gram

Veldsla

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 ml

Basilicumcrème

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

Wittewijnazijn

300 ml

[Zoutarme] visbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4041 kJ
Energie (kcal)966 kcal
Vetten53.1 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels9.1 g
Eiwitten30.3 g
Zout4 g

Benodigdheden

Hapjespan
Koekenpan
Saladekom
Keukenpapier

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Schil de pastinaak en snijd in zeer kleine blokjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 200 ml bouillon per persoon en leng dat aan met 100 ml kokend water per persoon, of maak gebruik van natriumarme bouillon.

Pastinaak bakken
2

Verhit per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter in een hapjespan op gemiddeld vuur. Fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de pastinaakblokjes toe en bak 2 – 3 minuten.

Risotto bereiden
3

Voeg de risottorijst toe aan de pastinaak en bak al roerend 1 minuut. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon en voeg 1/3 van de bouillon toe. Laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer af en toe door.

Risotto garen
4

Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en vanbinnen nog een lichte bite heeft – dit duurt ongeveer 25 – 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Zalmfilet bakken
5

Dep de zalm droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalmfilet 3 - 5 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere kant. Meng in een saladekom de veldsla en de appel met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat zalm essentiële vetzuren bevat zoals omega 3? Deze moet je uit je voeding opnemen want je lichaam kan deze niet zelf aanmaken. Je krijgt al voldoende omega-3 binnen als je 1 keer per week vis eet, bij voorkeur vette vis zoals haring of zalm.

Serveren
6

Roer vlak voor serveren de oude kaas en de basilicumcrème door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over de borden en leg de zalmfilet erbovenop. Serveer de salade ernaast.