HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRijstsalade Met Vegetarische Runderstukjes In Teriyaki
topBanner
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

met sinaasappel, taugé en gezouten pinda's

Lees meer

De vegetarische runderstukjes zijn gemaakt van tarwekorrels. Ze hebben een vezelachtige structuur en zitten vol ijzer en vitamine B12.

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen :EiGlutenbevattende granenSojaPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

⅔ stuk(s)

Botersla

160 gram

Vegetarische runderstukjes

(BevatEi, Glutenbevattende granen, Soja)

4 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Taugé

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Handsinaasappel

20 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)

140 gram

Jasmijnrijst

50 gram

Teriyakisaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2804 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels6 g
Eiwitten29 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de witte bosuiringen en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Weeg de rijst af en voeg samen met 250 ml water per persoon toe aan de pan. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de botersla grof. Snijd de limoen in partjes. Pel de sinaasappel. Snijd de sinaasappelpartjes in kleine stukken. Meng in een kom per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie, het sap van 1 limoenpartje, de helft van het groene gedeelte van de bosui, peper en zout. Meng de botersla erdoor.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de rode peper 1 - 2 minuten. Roerbak de vegetarische runderstukjes 2 - 3 minuten. Voeg de teriyakisaus en de taugé toe en bak nog 1 minuut mee. Hak ondertussen de pinda's grof.

4

Verdeel de botersla over diepe borden. Leg de salade aan de ene kant van het bord. Serveer de rijst hierbij aan de andere kant van het bord. Leg de vegetarische runderstukjes met de saus uit de pan bij de rijst en leg de sinaasappelstukjes op de salade. Garneer met de pinda's en de overige bosuiringen.