Rijkgevulde kippensoep
Rijkgevulde kippensoep

Rijkgevulde kippensoep

met groente, spekjes, pasta en een knapperige baguette

Soep wordt over de hele wereld gegeten in verschillende vormen en maten. Zo heb je de Vietnamese noedelsoep, pho, en Italiaanse minestrone. Vanavond zet je een Franse soep boordevol groenten op tafel. De bonen bevatten veel voedingsstoffen als vezels en eiwitten en maken dit een voedzame soep.

Allergens:
Celery
•Cashews
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Carrot

2 stalk

Celery

(Contains Celery)

50 g

Green beans

25 g

Bacon lardons

2.5 g

Fresh thyme

60 g

Chicken thigh strips

1 piece

Bay leaf

¼ pack

Cannellini beans

45 g

Conchiglie

½ piece

Organic demi-baguette

20 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

400 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1142 kJ
Calories273 kcal
Fat20.2 g
Saturated Fat6.3 g
Carbohydrate14.7 g
Sugar10.1 g
Dietary Fiber15.6 g
Protein5 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Soup pan or large pan with lid
•Sieve

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon en breng 200 ml water per persoon extra aan de kook voor de soep.

Groenten snijden
2

Snipper de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes en de bleekselderij in dunne reepjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Spekblokjes bakken
3

Verhit de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 4 – 5 minuten knapperig. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.

Groenten bakken
4

Voeg de ui, wortel, selderij, sperziebonen, kippendijstukjes, tijm en laurierblad toe aan de spekblokjes en bak het geheel 4 – 5 minuten. Laat de cannelinibonen uitlekken in een zeef.

Pasta toevoegen
5

Voeg de bouillon en 200 ml kokend water per persoon toe aan de pan met deksel en breng het geheel aan de kook. Voeg de conchiglie toe en laat deze afgedekt 14 – 16 minuten koken. Bak ondertussen de baguette 8 – 10 minuten in de oven. Voeg de laatste 2 minuten de cannelinibonen aan de soep toe.

Serveren
6

Verwijder eerst de laurierbladeren uit de soep en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe borden en garneer met in het midden een lepel groene pesto. Serveer een halve baguette per persoon erbij.

Tip: Weetje: Dit gerecht bevat veel vezels. Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen, een goede stoelgang en onderzoek laat zien dat vezels een gunstig effect hebben op het cholesterolgehalte.