Rigatoni met champignons en truffelolie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni met champignons en truffelolie

Rigatoni met champignons en truffelolie

met crème fraîche, broccolini en walnootstukjes

Wist je dat deze truffelolie gemaakt is van Coratina en Peranzana olijven? Deze worden met de hand geoogst in de omgeving van Puglia.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

50 gram

Broccolini

10 gram

Walnootstukjes

25 gram

Biologische crème fraîche

125 gram

Champignons

20 gram

Geraspte pecorino DOP

4 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)700 kcal
Energie (kJ)2930 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers8 g
Vezels5.6 g
Eiwitten24 g
Zout3 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan

Instructies

Koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de rigatoni en kook, afgedekt, 13 - 15 minuten. Snijd ondertussen de broccolini in stukken van ongeveer 5 cm. Halveer eventueel dikke stukken in de lengte. Voeg na 10 minuten de broccolini toe aan de pasta en kook deze 3 - 5 minuten mee. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en bakken
2

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Voeg de ui, champignons en knoflook toe aan de hapjespan en fruit 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat, samen met calcium, zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Saus maken
3

Verlaag het vuur. Voeg per persoon: 1 tl mosterd, 1/4 bouillonblokje en 4 el kookvocht of water toe aan de hapjespan. Breng aan de kook en laat de saus 1 minuut sudderen. Haal vervolgens de hapjespan van het vuur en voeg de pecorino toe. Meng de pasta, crème fraîche en broccolini goed door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Schep de pasta met champignons en broccolini op een bord. Garneer met de stukjes walnoot en besprenkel met de truffelolie.