topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni bolognese

Rigatoni bolognese

Met witte courgette

Rigatoni is een pastasoort die lijkt op macaroni maar breder is. Zo kruipt de bolognesesaus lekker in de buisjes en wordt je pasta nog smeuïger. De witte courgette, van Nederlandse bodem, ziet er niet alleen mooi uit maar past ook lekker bij de bolognese. Een rode peper brengt pit in het gerecht.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Vleestomaat

½ stuk(s)

Witte courgette

¾ tl

Gedroogde rozemarijn

100 gram

Rundergehakt

90 gram

Rigatoni

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Mosterd, Eieren)

½ stuk(s)

Gepelde tomaten

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

⅓ el

Bruine suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)816 kcal
Energie (kJ)3414 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten45 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat en de courgette in dunne plakken.

Bak de tomaat en courgette in de oven.
3

Verdeel de tomaat en courgette op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de helft van de olijfolie en bestrooi met de helft van de rozemarijn, peper en zout. Bak 15 - 20 minuten in de oven.

Bak het rundergehakt los.
4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook, rode peper, de rest van de rozemarijn en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur.

Kook de rigatoni.
5

Kook ondertussen de rigatoni, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

6

Voeg de bruine suiker en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe aan het rundergehakt en bak al roerende 1 minuut. Voeg de gepelde tomaten toe. Prak de gepelde tomaten met een houten lepel klein, breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken.

7

Voeg de rigatoni toe aan de saus en breng verder op smaak met peper, zout en de overige zwarte balsamicoazijn.

Verdeel het gerecht over de borden.
8

Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de courgette en tomaat en voeg naar smaak nog wat extra vierge olijfolie toe.