HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRigatoni Bolognese
topBanner
Rigatoni bolognese

Rigatoni bolognese

Met witte courgette

Lees meer

Rigatoni is een pastasoort die lijkt op macaroni maar breder is. Zo kruipt de bolognesesaus lekker in de buisjes en wordt je pasta nog smeuïger. De witte courgette, van Nederlandse bodem, ziet er niet alleen mooi uit maar past ook lekker bij de bolognese. Een rode peper brengt pit in het gerecht.

Labels:KindvriendelijkLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Vleestomaat

1 stuk(s)

Witte courgette

1.5 tl

Gedroogde rozemarijn

200 gram

Rundergehakt

180 gram

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Mosterd, Ei)

1 stuk(s)

Gepelde tomaten

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

⅔ el

Bruine suiker

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3414.1440000000002 kJ
Energie (kcal)816 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels8 g
Eiwitten45 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat en de courgette in dunne plakken.

3

Verdeel de tomaat en courgette op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de helft van de olijfolie en bestrooi met de helft van de rozemarijn, peper en zout. Bak 15 - 20 minuten in de oven.

4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook, rode peper, de rest van de rozemarijn en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur.

5

Kook ondertussen de rigatoni, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

6

Voeg de bruine suiker en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe aan het rundergehakt en bak al roerende 1 minuut. Voeg de gepelde tomaten toe. Prak de gepelde tomaten met een houten lepel klein, breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken.

7

Voeg de rigatoni toe aan de saus en breng verder op smaak met peper, zout en de overige zwarte balsamicoazijn.

8

Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de courgette en tomaat en voeg naar smaak nog wat extra vierge olijfolie toe.