Ravioli in romige spinaziesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ravioli in romige spinaziesaus

Ravioli in romige spinaziesaus

met gebakken spekjes en oude kaas

NIEUW! Ontdek deze maand supersnelle recepten die in 15 minuten op tafel staan.

Omdat pasta altijd een goed idee is, sluiten we deze supersnelle maand af met een raviolirecept. Een maaltijd naar Popeye z'n hart (of spierbundel), want het zit boordevol spinazie. Niet alleen in de saus, maar ook de ravioli is gevuld met spinazie én ricotta. Dankzij de korte kooktijd van de verse pasta en de snelle, smaakvolle spinazieroomsaus kun jij supersnel genieten van dit gerecht.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Cherrytomaten

20 gram

Spekblokjes

1 stuk(s)

Nootmuskaat

140 gram

Verse ravioli met spinazie en ricotta

(Bevat Gluten, Eieren, Melk (inclusief lactose))

75 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

12 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2749 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels6 g
Eiwitten27 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan
Rasp
Hapjespan
Zeef

Instructies

Voorbereiden
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli. • Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel of waterkoker voor de spinazie.  • Pers de knoflook of snijd fijn. • Halveer de cherrytomaten.

Saus maken
2

• Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de spekblokjes en de knoflook toe en bak 2 minuten. • Voeg de cherrytomaten toe en bak nog 2 – 3 minuten. • Rasp per persoon een snuf van de nootmuskaat.

Spinazie slinken
3

• Kook de ravioli 4 – 6 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.  • Scheur de spinazie grof boven een vergiet. Giet het kokend water over de spinazie zodat deze slinkt. Spoel af met koud water en druk met een lepel het vocht uit de spinazie. • Voeg de spinazie en de crème fraiche toe aan de pan en roer goed door. Breng op smaak met een snuf nootsmuskaat per persoon, peper en zout.

Serveren
4

• Haal de hapjespan van het vuur en schep de ravioli erdoorheen.  • Verdeel de ravioli over de borden en bestrooi met de geraspte kaas.