topBanner
Ravioli in romige spinaziesaus

Ravioli in romige spinaziesaus

met gebakken spekjes en oude kaas

Supersnel
Lees meer

NIEUW! Ontdek deze maand supersnelle recepten die in 15 minuten op tafel staan.

Omdat pasta altijd een goed idee is, sluiten we deze supersnelle maand af met een raviolirecept. Een maaltijd naar Popeye z'n hart (of spierbundel), want het zit boordevol spinazie. Niet alleen in de saus, maar ook de ravioli is gevuld met spinazie én ricotta. Dankzij de korte kooktijd van de verse pasta en de snelle, smaakvolle spinazieroomsaus kun jij supersnel genieten van dit gerecht.

Labels:CaloriebewustLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Cherrytomaten

40 gram

Spekblokjes

1 stuk(s)

Nootmuskaat

280 gram

Verse ravioli met spinazie en ricotta

(BevatGlutenbevattende granen, Ei, Melk (inclusief lactose))

150 gram

Spinazie

100 gram

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2749 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels6 g
Eiwitten27 g
Zout1.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Steelpan
Rasp
Hapjespan
Zeef
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli. • Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel of waterkoker voor de spinazie.  • Pers de knoflook of snijd fijn. • Halveer de cherrytomaten.

2

• Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de spekblokjes en de knoflook toe en bak 2 minuten. • Voeg de cherrytomaten toe en bak nog 2 – 3 minuten. • Rasp per persoon een snuf van de nootmuskaat.

3

• Kook de ravioli 4 – 6 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.  • Scheur de spinazie grof boven een vergiet. Giet het kokend water over de spinazie zodat deze slinkt. Spoel af met koud water en druk met een lepel het vocht uit de spinazie. • Voeg de spinazie en de crème fraiche toe aan de pan en roer goed door. Breng op smaak met een snuf nootsmuskaat per persoon, peper en zout.

4

• Haal de hapjespan van het vuur en schep de ravioli erdoorheen.  • Verdeel de ravioli over de borden en bestrooi met de geraspte kaas.