Skip to main content
Ratatouillesoep met ciabatta met Camembert
Ratatouillesoep met ciabatta met Camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met Camembert

met aubergine en verse rozemarijn

Probeer vandaag iets nieuws door een twist te geven aan een oude klassieker: ratatouille! Deze soep zit vol met dezelfde zomergroenten en is net zo lekker als het gerecht waar hij op geïnspireerd is.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Rogge
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

40 gram

Franse camembert

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat: Gluten, Rogge, Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 takje(s)

Verse rozemarijn

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

350 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2797 kJ
Energie (kcal)669 kcal
Vetten34.7 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten63.6 g
waarvan suikers21.6 g
Vezels13.7 g
Eiwitten21.5 g
Zout3.1 g
Potassium393.8 mg
Calcium49.1 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Soeppan
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan

Instructies

Prepare
1
  • Preheat the oven to 200°C and prepare the stock. 
  • Slice the garlic and dice the courgette.
  • Cut the Romano pepper into strips and the onion into half-rings.
  • Heat a drizzle of olive oil in a large soup pot over high heat. Fry the garlic, onion, courgette and Romano pepper for 4 - 5 minutes, stirring regularly.
Make the soup
2
  • Deglaze with the white wine vinegar, then stir in the passata, the Italian seasoning and the stock.
  • Bring to a boil and allow to simmer for 8 - 10 minutes.
  • Cut open the ciabatta and transfer to a parchment-lined baking sheet. Drizzle with olive oil and then bake in the oven for 3 - 4 minutes.
  • Slice the camembert in the meantime.
Fry the eggplant
3
  • Top the ciabatta with the camembert and the rosemary, then return to the oven for another 3 - 4 minutes.
  • Drizzle the honey over the camembert ciabatta.
  • Meanwhile, dice the eggplant.
  • Heat a drizzle of olive oil in a deep frying pan over medium-high heat. Season the eggplant with salt and pepper, then fry for 6 - 8 minutes or until done, tossing halfway.
Serve
4
  • Add the cream cheese to the soup.
  • Process with an immersion blender until it reaches your desired consistency (or skip blending it altogether, if preferred). Add a splash of water as necessary and season to taste with salt and pepper.
  • Serve the soup in bowls. Top with the fried eggplant and serve the camembert ciabatta alongside.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders