HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconQuinoa Met Ovengroenten, Amandelen, Labne En Koriander
topBanner
Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Lees meer

Een recept met veel groenten. Heerlijk kruidig door de kaneel en koriander. Deze week maak je dit quinoa recept met oven-groenten. Super gemakkelijk door de al voorgesneden pompoen die je samen met de paprika en rode ui in de oven bakt.

Labels:Veggie
Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)EiZwaveldioxide of sulfieten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Gele paprika

200 gram

Pompoenblokjes

40 gram

Amandelen

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

½ stuk(s)

Handsinaasappel

8 takje(s)

Verse koriander

170 gram

Quinoa

⅔ tl

Gemalen kaneel

2 tl

Gemalen korianderzaad

80 gram

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide of sulfieten)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3079 kJ
Energie (kcal)736 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels11 g
Eiwitten22 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Bakpapier
Pan met deksel
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de paprika’s grof.

2

Meng de rode ui, paprika’s en pompoenblokjes met de olijfolie en peper en zout naar smaak op een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de oven.

3

Hak ondertussen de amandelen grof. Was de sinaasappel grondig. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp en pers het sap uit. Snijd de koriander klein.

4

Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster de amandelen, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Zet de pan met deksel terug op laag vuur, voeg de quinoa, kaneel, gemalen koriander en ½ tl sinaasappelrasp per persoon toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg eventueel extra water toe. Giet daarna af en roer de quinoa met een vork los. Laat zonder deksel uitstomen.

6

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, 2 el sinaasappelsap per persoon en peper en zout naar smaak. Meng de quinoa met de groenten uit de oven, de helft van de koriander in een grote kom of saladekom en breng op smaak met peper en zout en de dressing.

7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de labne en overige koriander.