HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconQuiche Met Broccoli, Cherrytomaten En Oude Kaas
topBanner
Quiche met broccoli, cherrytomaten en oude kaas

Quiche met broccoli, cherrytomaten en oude kaas

met tijm en oregano

Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)GlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

4 stuk(s)

Eieren

50 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ zakje(s)

Gedroogde oregano

⅔ zakje(s)

Gedroogde tijm

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ roll(s)

Quichedeeg

(BevatGluten, TarweKan bevattenMelk (inclusief lactose), Gluten)

Zelf toevoegen

10 ml

Melk

naar smaak

Peper en zout

2.5 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)994 kcal
Energie (kJ)4159 kJ
Vetten70.0 g
waarvan verzadigd28.0 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels6.17 g
Eiwitten33 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de ui in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let op: de broccoli gaat straks in de quiche, dus zorg ervoor dat de roosjes niet te groot zijn.

2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur.

3

Voeg de broccoli toe en bak 8 - 10 minuten, afgedekt, mee. Halveer de cherrytomaten.

4

Meng in een kom de eieren, per persoon een scheutje melk, de kruidenroomkaas, de gedroogde oregano en de tijm. Voeg de helft van de geraspte oude kaas toe en roer erdoor. Breng het mengsel goed op smaak met peper en zout.

5

Vet een quichevorm of ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon en bekleed deze met de benodigde hoeveelheid quichedeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg zodat het beter gaar wordt. Leg de broccoli met gebakken ui en gehalveerde cherrytomaten op het deeg. Giet het eimengsel erover en garneer met de overige geraspte oude kaas. Bak de quiche 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij gaar is.

Tip: Heb je geen ronde maar een vierkante bakvorm? Snijd het deeg dan bij of vouw het dubbel en rol opnieuw uit. Je kun de bakvorm ook eerst bekleden met bakpapier in plaats van invetten, dan haal je de quiche straks weer gemakkelijk uit de vorm.

6

Snijd de quiche in stukken en verdeel deze over de borden.