HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconQuesadilla's Met Kimchisaus
topBanner
Quesadilla's met kimchisaus

Quesadilla's met kimchisaus

met pittige komkommersalade

Lees meer

In dit recept combineer je quesadilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met Koreaans gekruide ovengroenten. Een verrassend lekkere combinatie!

Labels:VeggieNieuwLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenTarweSesamzaadSojaMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

4 stuk(s)

Bosui

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe, Sesamzaad, Soja)

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk)

6 stuk(s)

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

100 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk)

1 zakje(s)

Kimchisaus

(Kan bevattenNoten, Gluten)

1 stuk(s)

Mini-komkommer

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3261 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Kleine kom
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de courgette in halve plakken. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verhit een hapjespan met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de courgette 2 minuten. Voeg de paprika en het witte gedeelte van de bosui toe en bak nog 4 - 5 minuten. Voeg in de laatste minuut 1 1/2 tl Koreaanse kruiden per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

2

Meng ondertussen in een kleine kom de kimchisaus met per persoon: 1 tl water en 1/2 tl bruine suiker. Houd 1/2 el saus per persoon apart. Besmeer de ene helft van de tortilla met een laagje saus en de andere helft met zure room. Verdeel de groenten over de zure room en bestrooi met de geraspte kaas. Vouw de tortilla dicht. Herhaal dit tot je drie tortilla's per persoon hebt.

3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg twee quesadilla's tegelijk in de pan en bak 2 - 3 minuten per kant. Haal de quesadilla's uit de pan en bewaar apart. Herhaal dit tot alle quesadilla's gebakken zijn. Maak ondertussen de salade. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd in halve maantjes van ongeveer 1 cm dik. Meng in een kom de komkommer met het groene gedeelte van de bosui en de overige saus. Breng op smaak met peper en zout.

4

Halveer de quesadilla's en serveer op de borden. Verdeel de komkommer ernaast. Serveer met de overige zure room.