Skip to main content
Kabeljauw in tahinsaus met broccolini
Kabeljauw in tahinsaus met broccolini

Kabeljauw in tahinsaus met broccolini

met couscous, wortel en za'atar

3.9
(56)

Broccolini, ook wel bimi genoemd, is een combinatie van broccoli en Chinese broccoli. Vergeleken met de licht bittere smaak van gewone broccoli is broccolini milder, met een zoetere, aardse smaak.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Sesamzaad
Vis
Amandelnoten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

60 gram

Tahinsaus

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Lupine, Mosterd)

100 gram

Bimi broccoli

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat: Sesamzaad)

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Gele wortel

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

50 ml

Water

1 el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

30 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3540 kJ
Energie (kcal)846 kcal
Vetten38.3 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten73.9 g
waarvan suikers12 g
Vezels13.6 g
Eiwitten43 g
Zout1.5 g
Potassium60 mg
Calcium4 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Haal de pan van het vuur en voeg de couscous toe. Laat afgedekt 10 minuten wellen. Snijd ondertussen de wortel in dunne reepjes van ongeveer 5 cm lang.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en voeg het water toe. Bak de wortel met de broccolini, afgedekt, 7 - 10 minuten. Haal het deksel eraf, roer de honing erdoorheen en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de citroen in 6 partjes. Snijd de peterselie fijn.

Roosteren
3

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en houd apart. 

Vis bakken
4

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten, draai om en bak 1 - 2 minuten op de andere kant.

Saus maken
5

Meng in een kom de tahinsaus met het water voor de saus. Meng de helft van de peterselie en het sap van 1 citroenpartje per persoon door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan met kabeljauw van het vuur en voeg de tahinisaus toe.

Serveren
6

Roer de Midden-Oosterse kruiden door de couscous en breng op smaak met peper en zout. Serveer de couscous op diepe borden en leg de kabeljauw in de saus hier bovenop. Garneer met de za'atar, het amandelschaafsel en de overige peterselie. Serveer met de overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders