HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPortobello Gevuld Met Tonijn
topBanner
Portobello gevuld met tonijn

Portobello gevuld met tonijn

Met kokosrijst en zoetzure komkommer

Lees meer

De portobello is een grote kastanjechampignon die zich perfect leent om te vullen. Dat doe je vandaag met tonijn. Wij hebben gekozen voor de tonijn van Fishtales, die op verantwoorde wijze gevangen wordt: een voor een met een hengel, waardoor er geen bijvangst is.

Labels:Caloriebewust
Allergenen :VisGlutenbevattende granenSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

⅔ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Limoen

150 ml

Kokosmelk

170 gram

Jasmijnrijst

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

½ zakje(s)

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

2 stuk(s)

Portobello

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

Zelf toevoegen

4 el

Wittewijnazijn

2 el

Suiker

1 el

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2925 kJ
Energie (kcal)699 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels4 g
Eiwitten23 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Oven
Saladekom
Dunschiller
Steelpan
Pan met deksel
Rasp
Kom
Zeef
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in halve plakken van maximaal 1 cm dik. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Voeg de komkommer en rode peper toe aan een saladekom.

2

Verwarm in een steelpannetje de wittewijnazijn, suiker en een snuf zout op middellaag vuur, totdat de suiker en het zout volledig zijn opgelost. Voeg het mengsel toe aan de komkommer en rode peper en bewaar in de koelkast.

3

Rasp de schil van de limoen en pers hem vervolgens uit. Meng in een pan met deksel de kokosmelk met een gelijke hoeveelheid water en breng aan de kook. Voeg hier de rijst en per persoon 1/2 tl limoenrasp aan toe. Breng op smaak met zout. Kook de rijst, afgedekt in 12 – 15 minuten gaar. Voeg tussendoor extra water toe indien de rijst droogkookt. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.

4

Laat ondertussen de tonijn uitlekken in een zeef. Meng in een kom de tonijn met de sojasaus, sesamolie en ketjap. Voeg 1 tl limoensap per persoon toe en roer goed door.

5

Verwijder de stam van de portobello en verdeel de tonijn over de portobello. Bak de portobello op een bakplaat met bakpapier 10 – 12 minuten in de voorverwarmde oven. Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

6

Schep de kokosrijst en de gevulde portobello op de borden. Garneer met de sesamzaadjes en serveer met de zoetzure komkommersalade.