topBanner
Pompoencurry met kikkererwten en spinazie

Pompoencurry met kikkererwten en spinazie

met verse kruiden, mangochutney en naan

Lees meer

Wist je dat de kikkererwt niet vernoemd is naar het dier, maar een afgeleide is van de oudere benaming kekererwt?

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

100 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

3 cm

Verse gember

4 cm

Verse kurkuma

1 pak(ken)

Kikkererwten

300 gram

Pompoenblokjes

150 ml

Kokosmelk

10 gram

Verse koriander en munt

2 stuk(s)

Naanbrood met kruiden

(BevatGlutenbevattende granen)

100 gram

Spinazie

40 gram

Mangochutney

(BevatMosterd)

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3498 kJ
Energie (kcal)836 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten111 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels16 g
Eiwitten23 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Sieve
Soeppan of grote pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes van maximaal 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de verse gember en de verse kurkuma. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, ui, gember en kurkuma 1 - 2 minuten. Voeg de zoete-aardappelblokjes en pompoenblokjes toe en bak nog 3 - 4 minuten.

3

Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de bouillon en de kokosmelk. Breng de curry afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en laat 10 - 15 minuten koken, tot de zoete aardappel gaar is.

4

Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd samen met de koriander fijn. Bak het naanbrood 5 - 7 minuten in de oven.

5

Voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe aan de curry. Voeg ook de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Breng goed op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de pompoencurry over diepe borden. Garneer met de verse munt en koriander. Roer de mangochutney naar smaak door de curry en serveer het naanbrood erbij.