
Ponzu is de Japanse benaming voor een saus gemaakt door mirin (Japanse rijstwijn) samen met rijstazijn en zeewier te laten sudderen op een laag vuur.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
10 gram
Ponzu
(Bevat: Soja, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)
75 gram
Sushirijst
80 gram
Garnalen
(Bevat: Schaaldieren)
½ stuk(s)
Mini-komkommer
50 gram
Wittekool en wortel
5 ml
Sesamolie
(Bevat: Sesamzaad)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Mango
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat: Sesamzaad)
10 ml
Sojasaus met minder zout
(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)
175 ml
Water
1 el
Wittewijnazijn
½ tl
Suiker
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout


Weetje: Wist je dat mango een van de meest kaliumrijke voedingsmiddelen is? Kalium is belangrijk voor een gezonde bloeddruk. Ook banaan, zalm, aardappelen, broccoli en pinda's zijn rijk aan kalium.

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan wat sambal naar smaak toe.
