topBanner
Platbroodpizza Hawaï

Platbroodpizza Hawaï

met rode paprika en rucola

Lees meer

De pizza hawaï is bedacht door een Griekse chef die experimenteerde met zoete en zure smaken. Door de combinatie van hartig en zoet valt dit recept bij veel kinderen in de smaak. Bij de Italianen daarentegen valt deze pizza met ananas niet direct in de smaak - fruit hoort volgens hen niet thuis op een pizza. Hoe zit het bij jou thuis, heb je fans of tegenstanders van deze pizzavariant aan tafel?

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Ananas

4 plak(ken)

Achterham

75 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 pak(ken)

Passata

2 tl

Italiaanse kruiden

4 stuk(s)

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

40 gram

Rucola

1 el

Fles olijfolie

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3010 kJ
Energie (kcal)720 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten97 g
waarvan suikers20.3 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout2.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Bakplaat
Bakpapier
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui en snijd de rode paprika in dunne ringen.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan en fruit de ui en de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Blus af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 3 el water per persoon, de passata, de helft van de Italiaanse kruiden, peper en zout en roer goed. Laat in 4 – 6 minuten op laag vuur inkoken.

3

Verwijder ondertussen het groen van de ananas en snijd de onderkant eraf. Zet de ananas verticaal en snijd de schil er met een scherp mes voorzichtig af door van boven naar beneden te snijden. Leg de ananas weer op zijn kant, snijd de ananas in plakken en vervolgens om de kern heen in blokjes.

4

Besmeer de platbroden met een dun laagje tomatensaus. Beleg met de achterham, ananas en rode paprika. Garneer met de belegen kaas en de overige Italiaanse kruiden. Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier en bak de pizza's 8 – 10 minuten in de oven, of totdat de randjes goudbruin zijn.

5

Meng ondertussen de rucola in een kom met 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon, peper, zout en zwarte balsamicoazijn naar smaak.

6

Haal de platbroodpizza's uit de oven, snijd in stukken en garneer met de rucola.