Skip to main content
Platbroodpizza funghi

Platbroodpizza funghi

met buffelmozzarella, basilicum, rode ui en rucola

4.1
(2,5K)

.

Labels:
Veggie
Familie
Eet mij eerst
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 gram

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Libanees platbrood

2.5 gram

Vers basilicum

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2996 kJ
Energie (kcal)716 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers10 g
Vezels8.3 g
Eiwitten27 g
Zout1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons in plakken. Snipper de helft van de rode ui en snijd de rest in ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.

Tomatensaus maken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en de gesnipperde rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpassata en per persoon 1 1/2 tl Italiaanse kruiden, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water en breng op smaak met peper en zout. Laat 6 - 8 minuten inkoken op gemiddeld vuur, tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door.

Tip: Is de saus te dik? Voeg dan wat extra water toe.

Bakken
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode-uiringen en de champignons6 - 8 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Leg ondertussen de platbroden op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 4 minuten in de oven.

Tip: Je bakt de platbroden even voor, zodat ze lekker krokant worden. Doe ze er niet te lang in, anders drogen ze uit.

Pizza's maken
4

Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel het champignon-uimengsel en de buffelmozzarellastukjes over de pizza's en bestrooi met peper en zout.

Pizza's bakken
5

Bak de pizza's opnieuw op de bakplaat met bakpapier 5 - 7 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd fijn.

Serveren
6

Bestrooi de pizza's met het verse basilicum en verdeel de rucola erover.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders