HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPlaattaart Met Drie Soorten Tomaat
topBanner
Plaattaart met drie soorten tomaat

Plaattaart met drie soorten tomaat

met verse geitenkaas en basilicum

Lees meer

Deze plaattaart ziet er indrukwekkend uit, maar is heel makkelijk te bereiden. Je bakt de bodem eerst zonder beleg, zodat hij goed knapperig wordt. Pas daarna beleg je de plaattaart met tomaat en verse geitenkaas. Tip: als het zonnetje schijnt is dit ook een perfect gerecht om te maken voor een picknick, het is namelijk makkelijk mee te nemen én koud ook heel lekker!

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 pak(ken)

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Pruimtomaat

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Sjalot

90 gram

Mesclun

75 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

1 tl

Rode wijnazijn

1 tl

Honing

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3904 kJ
Energie (kcal)933 kcal
Vetten68.0 g
waarvan verzadigd28.5 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels7 g
Eiwitten17 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Fruitmesje
Kom
Koekenpan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Rol het het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak dan 12 – 14 minuten in de oven tot hij lichtbruin kleurt.

2

Snijd ondertussen de tomaat en de pruimtomaat in dunne plakken en halveer de rode cherrytomaten. Voeg alle tomaten toe aan een kom en meng met de helft van de extra vierge olijfolie en flink wat peper en zout.

3

Snijd de sjalot in fijne halve ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de sjalot toe en bestrooi met zout. Bak de sjalot 3 minuten, draai daarna het vuur middellaag en bak nog 10 – 12 minuten, of totdat de sjalot zacht en goudbruin is.

4

Verdeel ondertussen de plakken tomaat en de cherrytomaat gelijkmatig over het gebakken bladerdeeg. Zet de bakplaat terug in het midden van de oven en bak de plaattaart nog 14 – 18 minuten in de oven, tot hij goudbruin en gaar is.

5

Meng ondertussen in een saladekom de overige extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing en de mosterd tot een dressing. Voeg de mesclun toe en meng goed.

6

Verdeel de sjalot over de plaattaart en verbrokkel de verse geitenkaas erboven. Snijd de plaattaart in stukken en verdeel over de borden. Garneer met het verse basilicum. Serveer met de salade.