HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Frans recepten
Plaattaart met drie soorten tomaat

Plaattaart met drie soorten tomaat

met verse geitenkaas en basilicum

Lees meer

Deze plaattaart ziet er indrukwekkend uit, maar is heel makkelijk te bereiden. Je bakt de bodem eerst zonder beleg, zodat hij goed knapperig wordt. Pas daarna beleg je de plaattaart met tomaat en verse geitenkaas. Tip: als het zonnetje schijnt is dit ook een perfect gerecht om te maken voor een picknick, het is namelijk makkelijk mee te nemen én koud ook heel lekker!

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 pak

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Tomaat

1 stuks

Pruimtomaat

250 g

Rode cherrytomaten

1 stuks

Sjalot

90 g

Mesclun

(Kan sporen van allergenen bevatten)

75 g

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

1 tl

Rodewijnazijn

1 tl

Honing

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3904 kJ
Energie (kcal)933 kcal
Vetten68.0 g
waarvan verzadigd28.5 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels7 g
Eiwitten17 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Fruitmesje
Kom
Koekenpan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Bakplaat
Bakplaat
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Rol het het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak dan 12 – 14 minuten in de oven tot hij lichtbruin kleurt.

Tomaat snijden en mengen
Tomaat snijden en mengen
2

Snijd ondertussen de tomaat en de pruimtomaat in dunne plakken en halveer de rode cherrytomaten. Voeg alle tomaten toe aan een kom en meng met de helft van de extra vierge olijfolie en flink wat peper en zout.

Sjalot karameliseren
Sjalot karameliseren
3

Snijd de sjalot in fijne halve ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de sjalot toe en bestrooi met zout. Bak de sjalot 3 minuten, draai daarna het vuur middellaag en bak nog 10 – 12 minuten, of totdat de sjalot zacht en goudbruin is.

Beleggen en bakken
Beleggen en bakken
4

Verdeel ondertussen de plakken tomaat en de cherrytomaat gelijkmatig over het gebakken bladerdeeg. Zet de bakplaat terug in het midden van de oven en bak de plaattaart nog 14 – 18 minuten in de oven, tot hij goudbruin en gaar is.

Salade maken
Salade maken
5

Meng ondertussen in een saladekom de overige extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing en de mosterd tot een dressing. Voeg de mesclun toe en meng goed.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de sjalot over de plaattaart en verbrokkel de verse geitenkaas erboven. Snijd de plaattaart in stukken en verdeel over de borden. Garneer met het verse basilicum. Serveer met de salade.