topBanner
Pittige rode curry met kippendij en witte kaas

Pittige rode curry met kippendij en witte kaas

met spinazie, linzen en rijst

Supersnel
Lees meer

Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.

Labels:Lekker snel
Allergenen :VisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Basmatirijst

200 gram

Kippendijreepjes

50 gram

Gesneden ui

1 zakje(s)

Rode currykruiden

2 stuk(s)

Tomaat

200 gram

Spinazie

1 pak(ken)

Linzen

180 ml

Kokosmelk

20 ml

Vissaus

(BevatVis)

½ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse bladpeterselie

50 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3705 kJ
Energie (kcal)886 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels8 g
Eiwitten40 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst 12 - 15 minuten, giet af en laat uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de kippendijreepjes en 1/2 zakje rode currykruiden per persoon toe en bak 3 minuten.

2

Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de spinazie, evenuteel in delen, toe en bak 1 minuut mee. Voeg de linzen, kokosmelk, tomatenblokjes en vissaus toe. Verkruimel 1/8 kippenbouillonblokje per persoon boven de wok en verhit het geheel 4 minuten.

3

Snijd de limoen in partjes. Snijd de bladpeterselie grof. Verbrokkel de witte kaas.

4

Proef de curry en voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de rijst over kommen of diepe borden en schep de curry erover. Garneer met de witte kaas, bladpeterselie en de partjes limoen.