Pittige kokoscurry met bonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige kokoscurry met bonen

Pittige kokoscurry met bonen

met spinazie, tomaat, peultjes en bruine rijst

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:
Plantaardig
Allergenen :
Soja
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1.5 tl

Verse gember

½ zakje(s)

Gele currykruiden

75 gram

Bruine snelkookrijst

90 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

65 gram

Rode cherrytomaten

½ pak(ken)

Gemengde bonen

50 gram

Peultjes

50 gram

Spinazie

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3261 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten32.5 g
waarvan verzadigd18.8 g
Koolhydraten92.7 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels16.5 g
Eiwitten22 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

•Rasp
•Pan met deksel
•Hapjespan
•Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Snipper de ui. Rasp de gember fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Bereid de bouillon.

 

Bakken
2
  • Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur.
  • Bak de gele currykruiden ongeveer 1 minuut, of tot het begint te geuren. Voeg 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en roer goed door.
  • Voeg de knoflook, ui, rode peper en gember toe en bak 2 minuten (zie Tip).
  • Kook de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Verse gember kan pittig zijn. Houd je niet van pittig? Gebruik dan de helft van de verse gember.

Laten sudderen
3
  • Voeg de bouillon, kokosmelk en zoete Aziatische saus toe aan de hapjespan. Roer goed door en laat 4 - 5 minuten sudderen, of tot de saus iets is ingedikt.
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten.
  • Laat de bonen uitlekken in een vergiet.

Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron zijn de bonen, aangevuld door de 200 gram groenten. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.

Serveren
4
  • Voeg de cherrytomaten en de peultjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken, of tot de peultjes beetgaar zijn.
  • Voeg de bonen en de spinazie toe en laat nog 2 minuten koken. Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met de gefrituurde uitjes.