
Pittige kokoscurry met bonen
met spinazie, tomaat en rijst
Wist je dat 200 gram spinazie meer calcium bevat dan een heel glas melk?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
1.5 cm
Verse gember
½ zakje(s)
Gele currykruiden
75 gram
Basmatirijst
90 ml
Kokosmelk
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
65 gram
Rode cherrytomaten
½ pak(ken)
Gemengde bonen
50 gram
Spinazie
15 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
¼ stuk(s)
Rode peper
50 gram
Sperziebonen
Zelf toevoegen
50 ml
[Zoutarme] groentebouillon
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
- Bereid de bouillon.
- Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken.
- Breng een bodempje water aan de kook in een andere pan met deksel en kook de sperziebonen 4 minuten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron zijn de bonen, aangevuld door de 200 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.

- Snipper de ui. Rasp de gember fijn.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn
- Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de gele currykruiden ongeveer 1 minuut, of tot het begint te geuren. Voeg 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en roer goed door.
- Voeg de knoflook, ui, rode peper en gember toe en bak 2 minuten (zie Tip).
Tip: Verse gember kan pittig zijn. Houd je niet van pittig? Gebruik dan de helft van de verse gember.

- Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
- Voeg de bouillon, kokosmelk en zoete Aziatische saus toe aan de hapjespan. Roer goed door en laat 4 - 5 minuten sudderen, of tot de saus iets is ingedikt.
- Halveer ondertussen de cherrytomaten.
- Laat de bonen uitlekken in een vergiet.
Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron zijn de bonen, aangevuld door de 200 gram groenten. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.

- Voeg de cherrytomaten en de sperziebonen toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken, of tot de sperziebonen beetgaar zijn.
- Voeg de bonen en de spinazie toe en laat nog 2 minuten koken. Breng flink op smaak met peper en zout.
- Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met de gefrituurde uitjes.