HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPittige Kokoscurry Met Bonen
topBanner
Pittige kokoscurry met bonen

Pittige kokoscurry met bonen

met spinazie, tomaat, peultjes en rijst

Lees meer

Wist je dat 200 gram spinazie meer calcium bevat dan een heel glas melk?

Labels:VeganLekker snel
Allergenen :SojaGlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

3 cm

Verse gember

1 zakje(s)

Gele currykruiden

150 gram

Basmatirijst

180 ml

Kokosmelk

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

125 gram

Rode cherrytomaten

1 pak(ken)

Gemengde bonen

100 gram

Peultjes

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

30 gram

Gefrituurde uitjes

(BevatGluten, Tarwe)

½ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

100 ml

Groentebouillon

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)777 kcal
Energie (kJ)3253 kJ
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels13.67 g
Eiwitten21 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan
Vergiet
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Bereid de bouillon.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

2

Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de gele currykruiden ongeveer 1 minuut aan, of tot ze beginnen te geuren. Voeg 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en meng goed. Voeg de knoflook, ui, rode peper en gember toe en bak 2 minuten. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Voeg de bouillon, kokosmelk en zoete Aziatische saus toe aan de hapjespan. Meng goed door en laat 4 - 5 minuten sudderen. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Laat de gemengde bonen uitlekken in een vergiet.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron zijn de bonen, aangevuld door de 200 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.

4

Voeg de cherrytomaten en de peultjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg de gemengde bonen en de spinazie toe en laat nog 2 minuten koken. Breng flink op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met de gefrituurde uitjes.