Pittige curry met spinazie en zoete aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige curry met spinazie en zoete aardappel

Pittige curry met spinazie en zoete aardappel

met rijst, verse koriander en een spiegelei

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Zoete aardappel

90 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Gele currykruiden

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

¼ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2818 kJ
Energie (kcal)673 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers15 g
Vezels7 g
Eiwitten20 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de wortel in halve, dunne plakken. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Roer de kokosmelk goed door.

Groente bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middellaag vuur. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de wortel, zoete aardappel en 1/2 zakje gele currykruiden per persoon toe. Bak 3 - 4 minuten. Blus daarna af met 1 el water per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Curry afmaken
4

Voeg vervolgens de kokosmelk toe en verkruimel 1⁄4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de koriander fijn.

Spiegelei bakken
5

Verhit, als de zoete aardappel bijna klaar is, de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Bij meerdere eieren kan dat tegelijkertijd in één koekenpan. Bestrooi het ei met peper en zout. Scheur ondertussen de spinazie klein boven de pan met aardappel en laat slinken.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en verdeel de curry en het spiegelei over de rijst. Garneer met de yoghurt en de koriander.