HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPitabroodjes Met Rundergehakt En Hummus
topBanner
Pitabroodjes met rundergehakt en hummus

Pitabroodjes met rundergehakt en hummus

met frisse tomaat-komkommersalade en verse munt

QUICK & EASY
Lees meer

Dit gerecht zet je in een handomdraai op tafel. Het gehakt is gekruid met cayennepeper, citroengras en galanga – ook wel bekend als laoswortel. Deze wortel is familie van de gemberwortel, maar heeft een uitgesproken eigen smaak: fris en verrassend. Zet alles in aparte schaaltjes op tafel, zodat iedereen lekker zelf kan pakken.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSesamzaadMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Volkoren pitabrood

(BevatGlutenbevattende granen)

125 gram

Cherrytomaten

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Rode paprika

240 gram

Oosters gekruid rundergehakt

5 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Citroen

80 gram

Hummus met ras el hanout

(BevatSesamzaad)

1 tl

Paprikapoeder

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3914 kJ
Energie (kcal)936 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd13.6 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels15 g
Eiwitten51 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's 4 – 6 minuten of toast ze in een broodrooster. • Halveer de cherrytomaten, snijd de komkommer in kleine blokjes en doe ze in een saladekom. • Snijd de paprika in blokjes.

2

• Verhit de roomboter in een koekenpan en bak het Oosters gekruid rundergehakt samen met de paprikablokjes in 4 – 6 minuten los.  • Snijd de verse blaadjes munt in reepjes en voeg toe aan de saladekom. • Meng de salade met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

3

• Pers de citroen uit. Meng in een kleine kom de hummus met 1 tl citroensap per persoon. • Schep het rundergehakt met paprika in een kleine kom, schep de hummus er in het midden op.  • Garneer met het paprikapoeder.

4

• Serveer de hummus met rundergehakt, de tomaatkomkommer salade, het overige citroensap en de pita's aan tafel zodat iedereen zelf zijn eigen broodje kan vullen.  • Vul met eerst wat frisse salade en top af met het gehakt en de hummus.