Skip to main content
Pita's met Duitse biefstuk, gegrilde groenten en chili-labnedip

Pita's met Duitse biefstuk, gegrilde groenten en chili-labnedip

met frisse salade

Met dit recept tover je 253 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Eiwitrijk
Snel & gezond
Extra groente
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

60 gram

Labne

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

¼ head

Botersla

2 stuk(s)

Volkoren pitabrood

(Bevat: Tarwe, Gluten)

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Duitse biefstuk

(Kan bevatten: Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Ei, Mosterd, Selderij)

25 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

¾ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3346 kJ
Energie (kcal)800 kcal
Vetten42.6 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten57.1 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels13.3 g
Eiwitten40.7 g
Zout3.6 g
Potassium374.3 mg
Calcium73.4 mg
Iron1.6 mg
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik. Snijd de paprika in dunne repen.
  • Verdeel de courgette en paprika over een bakplaat met bakpapier en meng met de Peruaanse kruidenmix en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Grill de courgette en paprika 12 - 17 minuten in de oven.
Saus maken
2
  • Meng in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de labne. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 3/4 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Snijd de botersla in dunne repen. Voeg de botersla toe aan de saladekom en meng met de dressing.
  • Besprenkel het pitabrood met een beetje water. Bak het pitabrood de laatste 5 minuten mee in de oven.
Biefstuk bakken
3
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Halveer de Duitse biefstuk, zodat je 2 ronde burgers per persoon hebt.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en de burgers 1 - 2 minuten per kant. 

Weetje: Paprika's bevatten veel voedingsstoffen. Rode paprika bevat bijvoorbeeld veel vitamine C. Vitamine C beschermt je lichaamscellen tegen schadelijke stoffen. Verder is vitamine C nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand.

Serveren
4
  • Snijd het pitabrood open. Besmeer de binnenkant met de chili-labnedip.
  • Beleg de pitabroodjes met de burger, de gebakken ui, de gegrilde groenten en de botersla. 
  • Verkruimel de feta eroverheen. 
  • Serveer de overige botersla en groenten ernaast. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders