HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPita's Met Falafel En Labne
topBanner
Pita's met falafel en labne

Pita's met falafel en labne

Met mini-romaine, rode paprika, komkommer en feta

QUICK & EASY
Lees meer

Falafel is streetfood uit het Midden-Oosten. Het deeg wordt meestal gemaakt van kikkererwten en een mix van kruiden. De balletjes die hiervan worden gedraaid worden gefrituurd en voilà - je hebt overheerlijke falafel met een krokant korstje. Al dit werk hebben wij je vast uit handen genomen, je hoeft de falafel alleen nog maar te bakken.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)EiSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Volkoren pitabrood

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Rode paprika

⅔ stuk(s)

Komkommer

2 head

Mini-romaine sla

250 gram

Falafel met tomaat

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Sulfiet)

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3686 kJ
Energie (kcal)881 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels11 g
Eiwitten25 g
Zout3.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Koekenpan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Verwarm de oven op 200 graden en bak de pita's in 6 – 8 minuten goudbruin, of toast de pita's in een broodrooster. • Verwijder ondertussen de zaadlijst van de rode paprika. Snijd de rode paprika en komkommer in blokjes. • Snijd de mini-romaine fijn.

2

• Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprika 5 – 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de falafelballetjes in 3 – 4 minuten bruin. • Verbrokkel de feta.

3

• Meng ondertussen in een kom de mini-romaine met de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

4

• Serveer alles in bakjes op tafel en laat iedereen zelf naar smaak de pita's vullen met de mini-romaine, de paprika, de komkommer en de falafel. Garneer met de feta en serveer met de labne als dip.