topBanner
Pikante harissacouscous met feta

Pikante harissacouscous met feta

Met aubergine, tomaat en olijven

Lees meer

In de Noord-Afrikaanse keuken wordt harissa veel gebruikt als smaakmaker. Deze pikante saus van onder andere rode peper, knoflook en komijn geeft de couscous een intense smaak. Je kunt harissa ook makkelijk zelf maken, het recept vind je op onze blog. De zoute feta is een lekkere tegenhanger voor de pikante harissa.

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Aubergine

2 stuk(s)

Tomaat

2 tl

Gedroogde tijm

50 gram

Leccino olijven

⅔ blik(ken)

Tomatenpuree

1 tl

Harissa

170 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2778 kJ
Energie (kcal)664 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels15 g
Eiwitten23 g
Zout3.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon voor de couscous. Snipper de ui en snijd de aubergine en de tomaat in blokjes van 1 cm. Halveer de olijven.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine, tijm, olijven en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 – 12 minuten op middellaag vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een pan met deksel en bak de tomaat, de tomatenpuree, harissa (let op, dit is pittig!), couscous en zwarte balsamicoazijn al roerend 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en haal direct van het vuur. Laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

4

Verkruimel ondertussen de feta en meng in een saladekom een klein gedeelte door de veldsla. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie en peper en zout toe.

5

Voeg de gebakken aubergine toe aan de couscous en breng eventueel verder op smaak met harissa, peper en zout.

6

Meng de veldsla met de couscous of serveer deze apart en garneer met de overige feta. Voeg extra vierge olijfolie naar smaak toe.