Skip to main content
Kabeljauw in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauw in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika

Pastinaken zijn eigenlijk een van de oudste groenten die we kennen. Ze werden al in de oudheid gekweekt en werden vaak gebruikt als zoetstof voor gerechten.

Labels:
Extra groente
-30% koolhydraten
Allergenen:
Amandelnoten
Pinda's
Vis
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pastinaak

100 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

20 gram

Pesto genovese

(Bevat: Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Noten, Pinda's)

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3052 kJ
Energie (kcal)729 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten40 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels12.1 g
Eiwitten32 g
Cholesterol69.6 mg
Zout1.2 g
Potassium1057.5 mg
Calcium70.7 mg
Iron1 mg
Pan
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan.
  • Schil de pastinaak en aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Kook 12 - 15 minuten, of tot ze zacht zijn. Giet af en laat uitstomen.
  • Halveer de puntpaprika in de lengte en snijd de ui in halve ringen.
Groenten bakken
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de amandelen tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan, hak grof en bewaar apart.
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de ui en de puntpaprika 4 - 6 minuten. 
  • Draai de puntpaprika om en bak nog 4 - 6 minuten verder.
  • Voeg de Siciliaanse kruidenmix toe en breng op smaak met peper en zout.
Vis bakken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 1 - 2 minuten per kant.
  • Voeg de pesto en een klontje roomboter toe. Blijf de pestoboter continu over de vis scheppen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de roomkaas en een klontje roomboter toe aan de pastinaak en aardappelen. Stamp met een aardappelstamper tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4

  • Serveer de pastinaak-aardappelpuree op borden met de puntpaprika en ui ernaast.
  • Leg de vis erbovenop en giet de overige pestoboter eroverheen naar smaak.
  • Garneer met de amandelen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders