Pestokabeljauw met romige aardappel-pastinaakpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pestokabeljauw met romige aardappel-pastinaakpuree

Pestokabeljauw met romige aardappel-pastinaakpuree

met paprika en geroosterde amandelen

Met dit recept tover je 255 gram groenten per portie op je bord!

Labels:
Koolhydraatarm
•Pescotarisch
Allergenen :
Amandelnoten
•Pinda's
•Vis
•Cashewnoten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pastinaak

100 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3062 kJ
Energie (kcal)732 kcal
Vetten46.3 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten40 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels12.1 g
Eiwitten33.4 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

•Pan
•Dunschiller
•Koekenpan
•Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf aan de kook in een pan.
  • Schil de pastinaak en aardappelen en snijd in grove stukken. Voeg toe aan het water en kook 12 - 15 minuten, of tot zacht. Giet af en laat uitstomen.
  • Halveer de paprika in de lengte.
  • Snijd de ui in halve ringen.
Groenten bakken
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de amandelen 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en hak grof.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde pan. Bak de ui en de paprika 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.
  • Draai de paprika om en bak 4 - 6 minuten aan de andere kant.
  • Breng op smaak met de Siciliaanse kruidenmix, peper en zout.
Vis bakken
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten per kant. Voeg de pesto en de helft van de roomboter toe. Schep de pestoboter over de vis tot de vis rondom bedekt is.
  • Breng de vis op smaak met peper en zout.
  • Voeg de roomkaas en de overige roomboter toe aan de pastinaak en aardappelen. Stamp met een aardappelstamper tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4

  • Serveer de pastinaak-aardappelpuree op borden.
  • Leg de paprika en ui ernaast.
  • Leg de pestokabeljauw bovenop de puree en giet de overige pestoboter eroverheen.
  • Garneer met de amandelen.