Skip to main content
Kabeljauw in pestoboter met gezouten amandelen
Kabeljauw in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauw in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika

Pastinaken zijn eigenlijk een van de oudste groenten die we kennen. Ze werden al in de oudheid gekweekt en werden vaak gebruikt als zoetstof voor gerechten.

Labels:
Extra groente
-30% koolhydraten
Allergenen:
Amandelnoten
Pinda's
Vis
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pastinaak

100 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

20 gram

Pesto genovese

(Bevat: Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Noten, Pinda's)

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3062 kJ
Energie (kcal)732 kcal
Vetten46.3 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten40 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels12.1 g
Eiwitten33.4 g
Zout1.2 g
Potassium546.3 mg
Calcium57.5 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan.
  • Schil de pastinaak en aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Kook 12 - 15 minuten, of tot ze zacht zijn. Giet af en laat uitstomen.
  • Halveer de puntpaprika in de lengte en snijd de ui in halve ringen.
Groenten bakken
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de amandelen tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan, hak grof en bewaar apart.
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de ui en de puntpaprika 4 - 6 minuten. 
  • Draai de puntpaprika om en bak nog 4 - 6 minuten verder.
  • Voeg de Siciliaanse kruidenmix toe en breng op smaak met peper en zout.
Vis bakken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 1 - 2 minuten per kant.
  • Voeg de pesto en een klontje roomboter toe. Blijf de pestoboter continu over de vis scheppen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de roomkaas en een klontje roomboter toe aan de pastinaak en aardappelen. Stamp met een aardappelstamper tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4

  • Serveer de pastinaak-aardappelpuree op borden met de puntpaprika en ui ernaast.
  • Leg de vis erbovenop en giet de overige pestoboter eroverheen naar smaak.
  • Garneer met de amandelen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders