Penne met warmgerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met warmgerookte zalm

Penne met warmgerookte zalm

met romige pestosaus en broccoli

Dit gerecht bevat ongeveer 200 g broccoli per portie - dat levert je meer vitamine C dan de ADH!

Labels:
Lekker snel
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

25 gram

Groenepestokaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

200 gram

Broccoli

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3410 kJ
Energie (kcal)815 kcal
Vetten36.3 g
waarvan verzadigd19.3 g
Koolhydraten75.1 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels12.3 g
Eiwitten42.5 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de pasta. 
  • Kook de pasta 5 minuten.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Voeg de broccoli toe aan de pan en kook 5 - 7 minuten mee. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
Saus maken
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui met de Italiaanse kruiden 3 - 5 minuten.
  • Voeg de kookroom en 25 ml kookvocht per persoon toe en breng zachtjes aan de kook. 
  • Roer de groenepestokaasblokjes erdoorheen en laat smelten.
Afmaken
3
  • Voeg de pasta en broccoli toe aan de saus en meng goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de pasta in diepe borden.
  • Verdeel de zalmsnippers over de pasta. 

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.