Penne met linzen-bolognesesaus en feta

Penne met linzen-bolognesesaus en feta

Een vegetarische variant van bolognesesaus

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 2237 beoordelingen
Lees meer

In dit pastagerecht zit feta, afkomstig van de familie Hrysafis. De feta wordt op traditionele wijze gemaakt op het Griekse eiland Lemnos. Thomas, verantwoordelijk voor de inhoud van de box bij HelloFresh, is hier vorige maand op bezoek geweest. Op ons blog lees je zijn hele verhaal.

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

40 g

Groene linzen

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

250 g

Rode cherrytomaten

15 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gedroogde oregano

1 blik

Tomatenpuree

180 g

Volkoren penne

(BevatGlutenbevattende granen, Kan sporen van allergenen bevatten)

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuks

Groentebouillonblokje

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2824 kJ
Energie (kcal)675 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten88 g
Vezels15 g
Eiwitten28 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Kook de linzen.
Kook de linzen.
1

Meng de linzen met een snufje zout en 200 ml water per persoon in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 minuten op middelmatig vuur koken.

2

Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de penne. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaten.

3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg halverwege de cherrytomaten toe.
Voeg halverwege de cherrytomaten toe.
4

Verhit vervolgens de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook, oregano en tomatenpuree 5 minuten op laag vuur. Voeg 100 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de zwarte balsamicoazijn en bruine suiker toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.

5

Kook ondertussen de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af.

Voeg de penne toe.
Voeg de penne toe.
6

Voeg de linzen toe aan de wok of hapjespan met saus. Verkruimel de helft van de feta boven de pan en laat smelten. Voeg tenslotte de penne toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met pompoenpitten.
Bestrooi met pompoenpitten.
7

Verdeel het gerecht over de borden, verkruimel de overige feta erover en bestrooi met pompoenpitten.