Penne met linzen-bolognesesaus en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met linzen-bolognesesaus en feta

Penne met linzen-bolognesesaus en feta

Een vegetarische variant van bolognesesaus

In dit pastagerecht zit feta, afkomstig van de familie Hrysafis. De feta wordt op traditionele wijze gemaakt op het Griekse eiland Lemnos. Thomas, verantwoordelijk voor de inhoud van de box bij HelloFresh, is hier vorige maand op bezoek geweest. Op ons blog lees je zijn hele verhaal.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

20 gram

Groene linzen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 tl

Gedroogde oregano

½ blik(ken)

Tomatenpuree

90 gram

Volkoren penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2824 kJ
Energie (kcal)675 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers0 g
Vezels15 g
Eiwitten28 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Kook de linzen.
1

Meng de linzen met een snufje zout en 200 ml water per persoon in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 minuten op middelmatig vuur koken.

2

Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de penne. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaten.

3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg halverwege de cherrytomaten toe.
4

Verhit vervolgens de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook, oregano en tomatenpuree 5 minuten op laag vuur. Voeg 100 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de zwarte balsamicoazijn en bruine suiker toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.

5

Kook ondertussen de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af.

Voeg de penne toe.
6

Voeg de linzen toe aan de wok of hapjespan met saus. Verkruimel de helft van de feta boven de pan en laat smelten. Voeg tenslotte de penne toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met pompoenpitten.
7

Verdeel het gerecht over de borden, verkruimel de overige feta erover en bestrooi met pompoenpitten.