Skip to main content
Patatje rendang
Patatje rendang

Patatje rendang

2 porties | met atjar, gefrituurde uitjes en mayonaise

4.5
(12)

Het zachte stoofvlees gaat perfect samen met de zoetzure groenten en de rustieke frieten! Je serveert het natuurlijk met mayonaise.

Labels:
Recept
Allergenen:
Soja
Tarwe
Mosterd
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Limoen

1 tl

Gemalen kurkuma

1 stuk(s)

Komkommer

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

300 gram

Rendang

(Bevat: Soja, Tarwe)

30 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

75 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

500 gram

Rustieke frieten met schil

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Suiker

3 el

Wittewijnazijn

4 el

Water

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4677 kJ
Energie (kcal)1118 kcal
Vetten72.9 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten71.5 g
waarvan suikers11.8 g
Vezels13.1 g
Eiwitten36.4 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Kleine kom
Hapjespan
Serveerschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een grote kom de frieten met 1 el olijfolie, peper en zout.
  • Verspreid de frieten over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak 18 - 20 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.
2
  • Halveer de limoen en pers 1 helft uit boven een kleine kom.
  • Verhit een steelpan op middelhoog vuur. Voeg 1 tl kurkuma, 1 el limoensap, de wittewijnazijn, de suiker en het water toe. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm het geheel 2 - 3 minuten.
  • Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes. 
  • Voeg de komkommer en kool-wortelmix toe aan de steelpan en meng goed. Haal van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.
3
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de rendang toe en verwarm al roerend 4 minuten.
4
  • Schep de frieten over in een serveerschaal en verdeel de rendang over de frieten.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes.
  • Serveer met de atjar en mayonaise apart.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders