
Patatje rendang
2 porties | met atjar, gefrituurde uitjes en mayonaise
Het zachte stoofvlees gaat perfect samen met de zoetzure groenten en de rustieke frieten! Je serveert het natuurlijk met mayonaise.
Labels:
Recept
Allergenen :
Soja
•Tarwe
•Mosterd
•Eieren
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
1 stuk(s)
Limoen
1 tl
Gemalen kurkuma
1 stuk(s)
Komkommer
100 gram
Rodekool, wittekool en wortel
300 gram
Rendang
(Bevat Soja, Tarwe)
30 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
75 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
500 gram
Rustieke frieten met schil
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
1 el
Suiker
3 el
Wittewijnazijn
4 el
Water
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Grote kom
•Bakplaat met bakpapier
•Steelpan
•Kleine kom
•Hapjespan
•Serveerschaal
Instructies
1
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een grote kom de frieten met 1 el olijfolie, peper en zout.
- Verspreid de frieten over een bakplaat met bakpapier.
- Bak 18 - 20 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.
2
- Halveer de limoen en pers 1 helft uit boven een kleine kom.
- Verhit een steelpan op middelhoog vuur. Voeg 1 tl kurkuma, 1 el limoensap, de wittewijnazijn, de suiker en het water toe. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm het geheel 2 - 3 minuten.
- Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes.
- Voeg de komkommer en kool-wortelmix toe aan de steelpan en meng goed. Haal van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.
3
- Verhit 1 el zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
- Voeg de rendang toe en verwarm al roerend 4 minuten.
4
- Schep de frieten over in een serveerschaal en verdeel de rendang over de frieten.
- Garneer met de gefrituurde uitjes.
- Serveer met de atjar en mayonaise apart.