Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Patatje Rendang

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Rode paprika

75 ml

Kokosmelk

120 gram

Rendang

5 gram

Kokosrasp

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3406 kJ
Energie (kcal)814 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd23.5 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels12 g
Eiwitten27 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Kom
Keukenpapier
Bakplaat
Bakpapier
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd er frieten met een dikte van 1/2 cm van. Dep de frieten droog met keukenpapier. Meng in een kom de frieten met 1/2 el zonnebloemolie per persoon en een flinke snuf zout. Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

.
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de rode paprika in dunne reepjes. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken.

.
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie in een hapjespan zonder de deksel op middelhoog vuur en bak de paprika 4 - 6 minuten.

.
4

Voeg de kokosmelk en rendang toe aan de paprika. Zet het vuur laag en laat de rendang met de deksel op de pan zachtjes 10 - 12 minuten stoven.

.
5

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de afgegoten sperziebonen en de kokosrasp toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

.
6

Verdeel de frieten over de borden en schep de rendang hier deels op en naast. Serveer de sperziebonen ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide krieltjes
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Romige spinaziedahl met cashewnoten

Romige spinaziedahl met cashewnoten

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

met aardappelpuree, Parmigiano Reggiano en groene groenten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met sperziebonen en aardappelpartjes
Romige masala linzensoep met naanbrood

Romige masala linzensoep met naanbrood

met kruidige yoghurtsaus, kokosmelk en amandelschaafsel
Koolvis met romige kokoscurry

Koolvis met romige kokoscurry

met verse udonnoedels en groenten
Pittige harissakip met noedels

Pittige harissakip met noedels

in kokos-kerriesaus met pinda's en limoen
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Geglazuurde dorade met kroepoek en bosui

Geglazuurde dorade met kroepoek en bosui

met kokosrijst en roerbakgroenten
Steak met kalfsjus en truffelolie

Steak met kalfsjus en truffelolie

met cheesy aardappelpuree, peultjes en sperziebonen
Kabeljauwfilet in beurre blanc met serranoham

Kabeljauwfilet in beurre blanc met serranoham

met kruidenpuree, broccolini, amandelen en sperziebonen
Kruidige groene curry met vis

Kruidige groene curry met vis

met cashewnoten, groenten en limoen
Varkenshaas in spek met frisse citroendressing

Varkenshaas in spek met frisse citroendressing

met krieltjes, kruidenmayonaise en sperziebonen
Rundergehaktballetjes in zoetzure saus

Rundergehaktballetjes in zoetzure saus

met aardappelpuree, sperziebonen en ui
Gele curry met garnalen en pinda's

Gele curry met garnalen en pinda's

met puntpaprika, krieltjes en sperziebonen
Heek in groene-currysaus

Heek in groene-currysaus

met gele rijst, champignons en limoen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Wildzwijnburger met romige spinazie

Wildzwijnburger met romige spinazie

met wortelpuree en uienchutney
Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met zongedroogde tomaten en basilicumcrème
Philly cheesesteak pasta

Philly cheesesteak pasta

in romige cheddarsaus met BBQ-rub en paprika
Wraps met gerookte zalm

Wraps met gerookte zalm

met avocado, mais-salsa en rodekoolsla
Sweet & sticky grillkaassalade

Sweet & sticky grillkaassalade

met avocado, romige sinaasappeldressing en aardappeltjes
Kipfilet met pestokrieltjes

Kipfilet met pestokrieltjes

met courgette en paprika
Pizza bianca op platbrood met champignons

Pizza bianca op platbrood met champignons

met mozzarella, rucola en tomaat
Fusion dahl stijl soep met naanbroodcroutons

Fusion dahl stijl soep met naanbroodcroutons

met taugé, pinda's, limoen en koriander
Varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

Varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

met cheesy romige spinazie en citroenmayonaise
Gepaneerde kabeljauw met knoflook-peterselieolie en pompoenpitten

Gepaneerde kabeljauw met knoflook-peterselieolie en pompoenpitten

met cheesy geroosterde aardappelen en bloemkool
Gevulde puntpaprika met tonijn, witte kaas en kappertjes

Gevulde puntpaprika met tonijn, witte kaas en kappertjes

met kruidige couscous, yoghurtsaus, peterselie en courgette
Zelfgemaakte cheeseburger met balsamico-aardappelen en komkommersalade

Zelfgemaakte cheeseburger met balsamico-aardappelen en komkommersalade

en voor ouders: op knoflookbrood met bruschetta-topping
Mini-tortilla's met sticky varkenshaaspuntjes

Mini-tortilla's met sticky varkenshaaspuntjes

pick & mix toppings: gomasio, roerbakgroenten en meer!
Geitenkaassalade met aardbei-balsamicodressing

Geitenkaassalade met aardbei-balsamicodressing

met appel, biet en geroosterde walnoten
Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

met bruschettadip en aubergine-rucolasalade
Luxe miso ramen met tempura van garnalen

Luxe miso ramen met tempura van garnalen

met paddenstoelen, bosui en ei
Mixed grill met souvlaki en köfte

Mixed grill met souvlaki en köfte

met orzosalade, Libanees platbrood en tzatziki
Gevulde paprika met chili con carne

Gevulde paprika met chili con carne

met basmatirijst en labne
Heek met peterseliesaus

Heek met peterseliesaus

met parelcouscous, tomaat en rozijnen
Sweet & sticky rundergehaktballetjes

Sweet & sticky rundergehaktballetjes

met aardappelpuree, sperziebonen en ui